«Πανικό στην υποτελή στα κελεύσματα του Βερολίνου συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου» εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ ότι προκάλεσε η υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την προεδρία της Κομισιόν.

Σε ενημερωτικό σημείωμα, η Κουμουνδούρου εξηγεί ότι η υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα είναι «τιμητική για την Ελλάδα και για όλη την ελληνική Αριστερά» και τονίζει ότι ανέτρεψε τον προεκλογικό σχεδιασμό της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Τσίπρα ως «την καλύτερη απάντηση στις πολιτικές λιτότητας που επιβάλλονται στον ευρωπαϊκό Νότο από τον Βορρά» και καλεί τους Ευρωπαίους να μην στηρίξουν την πολιτική της λιτότητας: «Στις ευρωεκλογές που έρχονται η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και στον Αντώνη Σαμαρά ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Ισοδυναμεί με ψήφο εμπιστοσύνης στην αδιέξοδη και καταστροφική πολιτική της λιτότητας που διαλύει τις οικονομίες του Νότου και απειλεί τη συνοχή της ευρωζώνης».

Τέλος, η Κουμουνδούρου, απαντώντας στις επικρίσεις της ΝΔ, υπογραμμίζει ότι «οι παιδαριώδεις και καταγέλαστοι ισχυρισμοί, που, προσπαθούν να εξάγουν στην Ευρώπη, την απαξιωμένη και στην Ελλάδα “θεωρία των δύο άκρων”, προσβάλλουν την κοινή λογική και τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Γιατί κατασυκοφαντούν πλέον, όχι μόνον τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και προσωπικότητες γνωστές στον ελληνικό λαό, αξιόπιστες και εδραιωμένες στην κεντρική ευρωπαϊκή πολιτική σκηνή, όπως ο Όσκαρ Λαφονταίν και ο Ζαν-Λυκ Μελανσόν. Δεν τους πιστεύει, πλέον, ούτε ο πιο πιστός ψηφοφόρος τους».