Πρόσω ολοταχώς για πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα φαίνεται πως πάει η κυβέρνηση μετά τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου στη Βουλή!!!

Όπως αναλυτικά γράψαμε χθες στο star.gr, ο κ. Κεγκέρογλου χαρακτήρισε το ισχύον πλαίσιο ξεπερασμένο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εγκλωβίζει τους εργαζόμενους!

Οι ισχυρισμοί του υφυπουργού πως η κυβέρνηση σκέφτεται την απελευθέρωση των απολύσεων για να «προστατεύσει» τους εργαζόμενους από την άσχημη πρ��γματικότητα, σχολιάστηκαν μάλιστα με καυστικό τρόπο από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Μπόλαρη.

Την ώρα δηλαδή που η κυβέρνηση διατυμπανίζει πως δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα που θίγουν τους Έλληνες πολίτες, ανοίγει ο δρόμος για ένα μέτρο που θα μεγαλώσει αντί να μικραίνει την μεγαλύτερη πληγή της χώρας την ΑΝΕΡΓΙΑ!

Το χατίρι της τρόικας μάλλον θα γίνει για ακόμη μια φορά, παρά τις εξαγγελίες για πολλά «ΟΧΙ» απέναντι στις σκληρές απαιτήσεις των δανειστών.

Τι σημαίνει απελευθέρωση των απολύσεων;

Το ισχύον πλαίσιο απαγορεύει απολύσεις περισσότερες από το 5% του συνόλου των εργαζόμενων σε επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 ως 150 άτομα. Με το ισχύον πλαίσιο έξι απολύσεις θεωρούνται ομαδική απόλυση και χρειάζεται την άδεια του υπουργείου Εργασίας η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί ποτέ.

Η τρόικα πιέζει για απελευθέρωση, θέλοντας να πετύχει διπλασιασμό του ορίου "απομακρύνσεων" στο 10% για κάθε μήνα... Με απλά λόγια, οι τροικανοί ζητούν να απολύονται μέχρι και 60 άτομα το μήνα από επιχειρήσεις που απασχολούν έως 150 εργαζόμενους!!!!!!!!!!!!!!

Ο κ. Κεγκέρογλου ανέφερε πως πρέπει να εξεταστεί η διαδικασία με την οποία μια επιχείρηση υποβάλει αίτημα για ομαδικές απολύσεις σε συνδυασμό με την επίκληση της βιωσιμότητας της επιχείρησης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ήδη μελετάται ένα σχέδιο απελευθέρωσης... για την ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ όπως ��ίπε των εργαζομένων!

Κατά τα άλλα… όλα καλά…. ΔΕΝ πρόκειται να έρθουν άλλα σκληρά μέτρα!!!!!!!!!