Στα χέρια των εισαγγελέων διαφθοράς που είχαν παραγγείλει άλλωστε τη διενέργειά του από το 2010, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες πόρισμα του ΣΔΟΕ που αφορά σε οικονομικό έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργού Αμυνας Γιάννου Παπαντωνίου.

Η εντολή φέρεται να είχε δοθεί το 2010 όταν προέκυψε μέσω των γερμανικών δικογραφιών, εμπλοκή ελλήνων αξιωματούχων σε υποθέσεις που σχετίζονται με τα εξοπλιστικά προγράμματα. Από τέτοιο έλεγχο, προέκυψαν οικονομικές ανορθογραφίες για τον Ακη Τσοχατζόπουλο με αποτέλεσμα στη συνέχεια να φτά��ει η υπόθεση (με διογκωμένη βέβαια μορφή και πρόσωπα) στο ακροατήριο. Η εντολή ελέγχου βέβαια δεν σημαίνει ουσιαστικά τίποτα αφού πρώτα θα πρέπει να αξιολογηθούν τα ευρήματα, αν φυσικά υπάρχουν.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, ολοκληρώθηκε ο γενικευμένος οικονομικός και φορολογικός έλεγχος, που είχε ξεκινήσει με εντολή της εισ��γγελέως Πόπης Παπανδρέου και είναι ήδη έτοιμο το πρώτο μέρος του πορίσματος με τα αποτελέσματα των ερευνών. Η εισαγγελική λειτουργός είναι εκείνη που καλείται τώρα να αξιολογήσει και να αποτιμήσει τα οικονομικά στοιχεία της προανακριτικής έρευνας , προκειμένου να διαπιστώσει αν από αυτά προκύπτει ή όχι η τέλεση αξιοποίνων πράξεων .

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες και συγκεκριμένα για ποσό σε λογαριασμό της συζύγου του ελέγχεται ήδη ο πρώην υπουργός, ο οποίος έχει παραπεμφθεί σε δίκη.