Στις αρχές Νοεμβρίου επιστρέφει το κλιμάκιο της τρόικας στην Αθήνα, όπως δήλωσε σήμερα ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Ουίλιαμ Μάρεϊ, κατά την διάρκεια της καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου στην Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με τον Μάρεϊ, ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις επί τεχνικών θεμάτων, ενώ από πλευράς ΔΝΤ επικεφαλής της αποστολής θα είναι και πάλι ο Πόλ Τόμσεν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο του ΔΝΤ, με τις ελληνικές αρχές θα συζητηθούν τα ζητήματα του χρηματοδοτικού κενού και ο προϋπολογισμός του 2014.

Ο Μάρεϊ επανέλαβε για το ενδεχόμενο «επιπρόσθετων μέτρων» την πρόσφατη δήλωση της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι αν χρειαστούν νέα μέτρα, δεν θα είναι επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα και οριζόντια σε μισθούς και συντάξεις, αλλά παρεμβάσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του ΔΝΤ ανέφερε επίσης ότι η πέμπτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος από την τρόικα θα γίνει σε δόσεις αλλά δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις και ότι δεν θα εξεταστεί σε αυτήν το ζήτημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Για το τελευταίο ζήτημα ο Μάρεϊ δεν άνοιξε τα χαρτιά του και δήλωσε ότι στο παρόν στάδιο δεν θέλει να αναφερθεί στις προθέσεις του Ταμείου.