«Ανέκδοτο 43 σημείων» χαρακτήρισε την προγραμματική συμφωνία ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας σε ανοικτή διαβούλευση του τμήματος Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Χθες θυμήθηκαν να φέρουν προγραμματική συμφωνία. Αυτό το "υποβρύχιο" άγχος που έχει ο κ. Βενιζέλος δεν μπορεί να καλυφθεί έτσι. Προτείνω να τον βάλει στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας ο κ. Σαμαράς για να μετριαστεί η ανησυχία του» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα και εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση: «Είναι αυτονόητο ότι είμαστε σε ανθρωπιστική κρίση αλλά τα επίση��α χείλη αυτού του τόπου δεν μιλούν για αυτό αλλά για greecovery και success story. Εγώ όπου σταθώ κι όπου βρεθώ μιλώ για αυτό στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ο πρωθυπουργός όπου σταθεί κι όπου βρεθεί μιλά για την ιστορία επιτυχίας. Η ιστορία με το πλεόνασμα δεν είναι ανέκδοτο, είναι τραγωδία. Θα καταγραφεί στα ίδια κατάστιχα της πολιτικής ιστορίας με την ίδια φράση “λεφτά υπάρχουν” του Γιώργου Παπανδρέου».

O ίδιος σημείωσε ότι για να μπορούν οι ανασφάλιστοι να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες που σήμερα στερούνται χρειάζονται περίπου 250 εκ. ευρώ: «Είναι μεγάλο ποσό. Ο κ. Βενιζέλος στη μνημονιακή κυβέρνηση Παπανδρέου που έκοβε μισθούς και συντάξεις, όμως, έδωσε 350 εκ. ευρώ στον κ. Σάφα για τα υποβρύχια που δεν έχουμε πάρει ακόμη σήμερα, χωρίς κανένα εχέγγυο. Το είπε ο ίδιος ο κ. Αβραμόπουλος».