​Στις Βρυξέλλες μεταβαίνουν σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για να συμμετάσχουν στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής.

Στο επίκεντρο της Συνόδου θα είναι η τραπεζική ένωση, το μεταναστευτικό αλλά και το μεγάλο θέμα της ανεργίας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες το ελληνικό ζήτημα επίσημα είναι εκτός ατζέντας.

Στόχος του κ. Σαμαρά, που μεταβαίνει στις Βρυξέλλες έχοντας στις βαλίτσες του την προγραμματική συμφωνία, είναι στο περιθώριο της Συνόδου να εξηγήσει στους συνομιλητές του ότι η Ελλάδα δεν αντέχει νέα οριζόντια μέτρα χωρίς ένα φως στο "τούνελ" της εξαετούς σκληρής λιτότητας.

Παράλληλα, ο κ. Σαμαράς θα διαπιστώσει έχει την δυνατότητα να δει από κοντά και να ακούσει τις προθέσεις των δανειστών μας για το ελληνικό ζήτημα.

Υπενθυμίζουμε πως χθες, ο αρμόδιος Επίτροπος Νομισματικών Υποθέσεων Ολι Ρεν υπογράμμισε πως η συζήτηση για το θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους μετατίθεται για το ερχόμενο καλοκαίρι και ότι για τις χώρες που δεν πληρούν το όριο του 75% η επιτήρηση θα συνεχίζεται.

Εν τω μεταξύ, λίγο πριν πετάξουν για Βρυξέλλες Σαμαράς και Στουρνάρας συναντή��ηκαν στο Μέγαρο Μαξίμου αμέσως μετά το ραντεβού του πρωθυπουργού με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε.Βενιζέλο. Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Οικονομικών κλήθηκε στο Μαξίμου με αφορμή τη δυσαρέσκεια που έχει προκληθεί στο ΠΑΣΟΚ σχετικά με τις διαρροές για αύξηση ορίων ηλικίας και νέες νομοθετικές παρεμβάσεις για μείωση συντάξεων.

Βίντεο star