​Τα επόμενα βήματα της συγκυβέρνησης για το ��πόμενο διάστημα, με πρώτο αυτό των ευρωεκλογών του 2014, αναμένεται να καθορίσουν το απόγευμα της Τετάρτης οι κκ. Αντ. Σαμαράς και Ευ. Βενιζέλος στην κατ' ιδίαν συνάντηση που θα έχουν στο Μέγαρο Μαξίμου, χαράζοντας παράλληλα και την στρατηγική τους απέναντι στους τροικανούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η προγραμματική συμφωνία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που έχει ως άξονα το τρίπτυχο: έξοδος από τα μνημόνια, ρύθμιση του χρέους και όχι σε νέα δημοσιονομικά μέτρα, είναι έτοιμη και η επιλογή να οριστικοποιηθεί και να δοθεί στη δημοσιότητα στο αμέσως επόμενο διάστημα αποτελεί μια συμβολική κίνηση εν όψει και του νέου γύρου των διαπραγματεύσεων που ξεκινά με την τρόικα.

Ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα συζητήσουν και για τις «κόκκινες γραμμές» που θα βάλουν απέναντι στους δανειστές όσον αφορά τα νέα μέτρα, υπενθυμίζοντας τους πως πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα και να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση της ανάπτυξης.

Βασικός στόχος των κκ. Σαμαρά και Βενιζέλου το κείμενο της προγραμματικής συμφωνίας να δίνει προοπτική στη χώρα, αποτυπώνοντας παράλληλα τη διάθεση και των δύο πλευρών για συνεννόηση, συμπόρευση και συμμαχία μακράς διαρκείας.

Η συνάντηση των δύο αρχηγών γίνεται στη σκιά της απόλυτης πολιτικής κάλυψης που έδωσε το Μέγαρο Μαξίμου στον κ. Βενιζέλο για τα υποβρύχια μια προσπάθεια να εμφανιστεί αρραγές το κυβερνητικό μέτωπο.

ΒΙΝΤΕΟ STAR Live U