Για επιδίωξη της κυβέρνησης, όπως προκύπτει από τις κινήσεις της των τελευταίων ημερών, να πάει σε διαπραγμάτευση στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο για το ζήτημα του χρέους της Ελλάδας, έκανε λόγο ο Νίκος Χατζηνικολάου, κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση θέλει να πάει σε διαπραγμάτευση στο ανώτερο πολιτικό επίπεδο. Το μνημόνιο σημειώνει ότι αν πάμε σε πρωτογενές πλεόνασμα ανοίγει η συζήτηση του χρέους» ανέφερε ο γνωστός δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας Real News.

O N. Χατζηνικολάου σχολίασε επίσης τη στάση της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ. «Μου έχει κάνει εντύπωση η στάση της αντιπολίτευσης. Θα ανέμενα να στηρίζει τη διαπραγμάτευση ακόμη και αν πιστεύει ότι η κυβέρνηση μας κοροϊδεύει. Θα μπορούσε η αντιπολίτευση να πιέσει την κυβέρνηση σε αυτή την κατεύθυνση και να πιέσει να πετύχει η Ελλάδα τη μείωση του χρέους» τόνισε.

Ο κεντρικός σχολιαστής του δελτίου ειδήσεων του Star επισήμανε ότι «όσο το χρέος παραμένει σε αυτά τα επίπεδα δεν έρχεται η ανάπτυξη και κανείς δεν έρχεται στην Ελλάδα να επενδύσει».

Για το ίδιο ζήτημα ο γνωστός δημοσιογράφος ενέφερε επίσης: «Εάν είναι επικοινωνιακό τέχνασμα της κυβέρνησης, πολύ σύντομα θα πληρώσει το κόστος. Αν όμως δεν είναι, τότε η αντιπολίτευση κάνει λάθος. Θα πρέπει να πάμε το νωρίτερο σε πολιτική διαπραγμάτευση με τους δανειστές μας».