Για «ανάγκη δημιουργίας τρίτου πόλου» έκανε λόγο ο Ανδρέας Λοβέρδος σε συνέντευξη Τύπου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα γραφεία του κόμματος του.

«Υπάρχει η ανάγκη δημιουργίας τρίτου πόλου με προγραμματικές συγκλίσεις ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών» υποστήριξε ο κ. Λοβέρδος, ο οποίος διευκρίνισε ότι ο τρίτος πόλος θα σχηματιστεί χωρίς να διαλυθούν τα κόμματα που θα συμμετάσχουν σε αυτό.

Ο πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα διαφώνησε με την αλλαγή του εκλογικού νόμου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές αλλά και με όριο του 42% για την εκλογή δημάρχου, ενώ μιλώντας ειδικά για τον δήμο της Αθήνας δεν απέκλεισε ��η συμφωνία σε συγκεκριμένο πρόσωπο με άλλες κεντροαριστερές δυνάμεις.

«Ούτε εγώ ούτε τα κόμματα της αντιπολίτευσης πρόκειται να πούμε “ναι”», τόνισε εξάλλου ο κ. Λοβέρδος αναφερόμενος στο ενδεχόμενο νέων μέτρων, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν συζητά -επί του παρόντος τουλάχιστον- το ενδεχόμενο συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα.

Ο κ. Λοβέρδος εξαπέλυσε, τέλος, επίθεση στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντάς το «κόμμα εκκρεμές» και κάλεσε τη Χαριλάου Τρικούπη να διαλέξει εάν είναι στρατηγικής σημασίας η συνεργασία με τη ΝΔ ή ο χώρος της Κεντροαριστεράς.