Για απόπειρα «στοχοποίησης και κατατρομοκράτησης» των εργαζομένων από τον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη κάνει λόγο το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τα επεισόδια εις βάρος ελεγκτών του υπουργείου Υγείας, όταν επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν έλεγχο χθες το απόγευμα στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας και τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη, με τις οποίες απέδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ την ευθύνη για τα επεισόδια.

«Είναι γνωστό το μένος και η απέχθεια που έχει ο κ. Γεωργιάδης για τους εργαζόμενους, το συνδικαλιστικό ��ίνημα και οτιδήποτε αντιστέκεται στους νεοφιλελεύθερους μνημονιακούς σχεδιασμούς, που με τόση δουλοπρέπεια εφαρμόζει στο χώρο της Υγείας. Τα όσα χθες διαδραματίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας αποτελούν όνειδος» υποστηρίζει μεταξύ άλλων το Τμήμα Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο επικαλείται στην ανακοίνωσή του και «τεράστια προβλήματα ελλείψεων από την κυβερνητική αδιαφορία» που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο νοσοκομείο.

«Είναι σαφές ότι στόχος δεν ήταν να διαπιστωθεί η εύρυθμη και ασφαλής λειτουργία του νοσοκομείου όπως προσχηματικά δήλωσαν οι ελεγκτές αφού στο αίτημα των εργαζομένων να καταγραφούν τα οξύτατα προβλήματα του νοσοκομείου δεν υπήρξε καμία απάντηση, αλλά ��ια συνειδητή επιλογή στο όνομα του κ. Γεωργιάδη με στόχο την κατατρομοκράτηση και στοχοποίηση των εργαζομένων» υποστηρίζει επίσης το Τμήμα Υγεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Μόνη απάντηση στις ακραίες επιλογές που προσπαθεί με επικοινωνιακά τερτίπια να επιβάλλει ο κ. Γεωργιάδης, είναι ο συντονισμένος αγώνας των υγειονομικών. Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας και στηρίζει τον αγώνα ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την ανατροπή των ντροπιαστικών πολιτικών που οδηγούν στην ολοκληρωτική διάλυση του δημόσιου συστήματος υγείας».