Συμφωνεί τελικό ο ΣΥΡΙΖΑ με την τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών Γ. Μιχελάκη για την διακοπή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής, ύστερα από τις επιμέρους αλλαγές που έγιναν.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης δήλωσε ότι «παρ' ότι δεν μας καλύπτει 100% και παρ' ότι έχουμε και άλλες ενστάσεις, σε κάθε περίπτωση θα δώσουμε θετική ψήφο, καθώς θεωρούμε σημαντικό τον πολιτικό συμβολισμό και το πολιτικό μήνυμα που εκπέμπει, αφού ανοίγει ένας δρόμος».

Ο κ. Παπαδημούλης ανέφερε ακόμα ότι «η κυβέρνηση μπήκε σε διάλογο και δέχθηκε αλλαγές και έκανε βήματα εγκατάλειψης της αρχικής πρότασης προς την κατεύθυνση της πρότασής μας με πιο σαφείς, αυστηρές και περιοριστικές διατάξεις εφαρμογής της ρύθμισης αποδεχόμενη τον καθοριστικό ρόλο της Ολομέλειας της Βουλής, η οποία είναι φρουρός για την εφαρμογή τέτοιων προβλέψεων και εγγύηση για την Δημοκρατία».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ανάφερε ακόμη ότι χρειάζεται ευρύτερη συναίνεση όχι μόνο στην θέσπιση, αλλά και στη εφαρμογή της νομοθεσίας. Αναφέρθηκε ακόμα στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίζεται η αναστολή χρηματοδότησης κομμάτων με αυξημένη πλειοψηφία 180 βουλευτών και όχι με 151, όπως προβλέπει η τροπολογία Μιχελάκη, αλλά διευκρίνισε ότι δεν θα επιμείνει το κόμμα του στο συγκεκριμένο σημείο.

Το υπουργείο Εσωτερικών πάντως από την πλευρά του φέρεται να υποστηρίζει ότι η αυξημένη πλειοψηφία την οποία ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ προσκρούει στο Σύνταγμα.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Μιχελάκης ανέφερε κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή ότι «όταν διακυβεύεται η εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας, ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός» και χαρακτήρισε «αδιανόητο το κράτος και οι φορολογούμενοι πολίτες να χρηματοδοτούν εγκληματικές ή τρομοκρατικές οργανώσεις, που επιχειρούν να καλυφθούν κάτω από το μανδύα πολιτικού κόμματος».

Αλλά και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι οι τροπολογίες που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών «είναι σε θετική κατεύθυνση».

ΒΙΝΤΕΟ STAR