Για την βία και τις προεκτάσεις της μίλησαν σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο κ. Δένδιας τόνισε ότι η βία υποστηρίζεται από μια εφιαλτική ακρότατη δεξιά, υπάρχει όμως ένας ευρύτερος χώρος με λίγες, αλλά χιλιάδες ατόμων που φλερτάρουν με την ιδέα μια εσωτερικής τρομοκρατίας.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως το γενικό φαινόμενο της βίας στην κοινωνία «πρέπει να το αντιμετωπίσουμε από το γιαούρτι μέχρι το γκαζάκι, μέχρι τη βόμβα. Είναι καιρός να το αντιμετωπίσουμε τώρα» .

Αθανασίου: H πολιτεία πρέπει να δράσει

Από την πλευρά του ο κ.Αθανασίου, τόνισε ότι η πολιτεία δεν πρέπει να περιμένει μια αυτόματη λύση για τη βία, η λύση είναι μία και μοναδική είπε και στάθηκε στην επικράτηση του κράτους δικαίου.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης υπογράμμισε πως η πολιτεία οφείλει να διαμορφώνει το κατάλληλο πλαίσιο, θεωρώντας την υπάρχουσα νομοθεσία επαρκή. Τόνισε ότι γίνεται μια διαρκής επεξεργασία, δίνοντας ως παράδειγμα το ζήτημα του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να έρθει στη Βουλή εντός των επόμενων εβδομάδων.

ΒΙΝΤΕΟ STAR