«Το Δημόσιο Πανεπιστήμιο δέχεται αυτή τη στιγμή μια Ολομέτωπη επίθεση» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας , επειδή όπως είπε «βρίσκεται στο στόχαστρο του Μνημονίου».

Κατά την παρέμβασή του σε εκδήλωση – δημόσια συζήτηση στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα «Το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι συνέπειές του για το δημόσιο Πανεπιστήμιο και την κοινωνία», ο κ. Τσίπρας ανέφερε ακόμα ότι «το αν θα αντέξει και θα σταθεί όρθιο, είναι υπόθεση της πανεπιστημιακής κοινότητας - δασκάλων, φο��τητών και εργαζομένων – αλλά και υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας, καθώς αυτό που τίθεται σε κίνδυνο είναι το δημόσιο αγαθό της παιδείας».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την υπόθεση της διαθεσιμότητας «εξοργιστική από κάθε άποψη» επειδή χιλιάδες εργαζόμενοι εξωθούντ��ι από την μια μέρα στην άλλη στην εργασιακή ανασφάλεια, γιατί η «μαζική αυτή σφαγή» δεν έχει την παραμικρή σχέση με οποιοδήποτε σχέδιο εκσυγχρονισμού της Δημόσιας Διοίκησης ή της Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και τέλος επειδή αντικειμενικά οδηγεί τα πανεπιστήμια σε αδυναμία λειτουργίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ισχυρίσθηκε ακόμα ότι δρομολογείται πλέον ανοιχτά η επιβολή διδάκτρων, πρώτα από τις μεταπτυχιακές σπουδές. «Έρχεται η Παιδεία ως κερδοφόρος αγορά εκπαιδευτικών υπηρεσιών και πτυχίων» τόνισε.