Στη Βουλή έφτασε το μεσημέρι της Παρασκευής η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ένας αγανακτισμένος πολίτης κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Η δικογραφία κατά του κ. Παπανδρέου βάζει σε μπελάδες το κοινοβούλιο, καθώς θα πρέπει αυτό να διερευνήσει το αδίκημα εξαπάτησης εκλογέων, διασποράς ψευδών ειδήσεων ή άλλης αξιόποινης πράξης σε βάρος του εκλογικού σώματος κατά την προεκλογική περίοδο του 2009 με αφορμή κυρίως το "λεφτά υπάρχουν" .

«Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις, που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου, ή με άλλον τρόπο εξαπατά εκλογέα, είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 (σ.σ. βουλευτικές και δημοτικές), τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».Επικαλούμενος το παραπάνω άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα, ο κ.Παναγιώτης Σταμάτης του Δημητρίου, έκανε μήνυση κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η δικογραφία, που συνέταξε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ελπίδα Χασάπη, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ακολουθώντας τη διαδικασία που αφορά τους απλούς βουλευτές, καθώς -σύμφωνα με το διαβιβαστικό της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου- ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Παπανδρέου και για πράξεις που τέλεσε πριν αποκτήσει την ιδιότητα του βουλευτή.

Η δικογραφία δηλαδή δεν έχει διαβιβαστεί στη Βουλή μόνο με τον νόμο περί ευθύνης Υπουργών ώστε να χρειάζεται πρόταση εξεταστικής αλλά και με τα άρθρα 61 και 62 του Συντάγματος που αφορούν στην βουλευτική ασυλία. Με απλά λόγια είναι πολύ πιθανό και για τον κ. Παπανδρέου να ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία που ακολουθείται αυτές τις ημέρες με τους χρυ��αυγίτες βουλευτές