«Η τριπλή αμφισβήτηση από το ΔΝΤ, την Τράπεζα της Ελλάδος και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Bουλής των κυβερνητικών εκτιμήσεων για την κατάσταση της οικονομίας έρχεται να ενισχύσει την εκτίμηση πως η κυβέρνηση έχει χάσει κάθε σχέση με την οικονομική πραγματικότητα ή ψεύδεται ασυστόλως».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία υποστηρίζει ότι γκρεμίζεται συθέμελα το success story της κυβέρνησης.

«Η μη βιωσιμότητα του χρέους, η ψευδαίσθηση της επιστροφής στις αγορές το 2014, ο αναπόφευκτος-ατελέσφορος νέος δανεισμός, η παράταση της ύφεσης για δυο ακόμη χρόνια και η εκτίμηση για ένα νέο πακέτο μέτρων 6,5 δισ. αλλά και η αμφισβήτηση επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος για το τρέχον έτος αποτελούν τα βασικά συμπεράσματα των τριών εκθέσεων» προσθέτει η Κουμουνδούρου, η οποία υπογραμμίζει πως ο Γιάννης Στουρνάρας το 2012 ως γεν��κός διευθυντής του ΙΟΒΕ χαρακτήριζε το 2013 ως «έτος ανάκαμψης».

«Η μόνη ρεαλιστική και βιώσιμη λύση είναι η ακύρωση του μνημονίου και η διαγραφή του μεγαλυτέρου μέρους του χρέους όπως έχει προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ από το 2010 σε συνδυασμό με την επίλυση του προβλήματος σε ευρωπαϊκό επίπεδο και με παράλληλη εγκατάλειψη των ακραίων πολιτικών λιτότητας» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.