«Θα δείξουμε στον κόσμο τι εστί Χρυσή Αυγή» δήλωσε σήμερα Τετάρτη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου με αφορμή τις καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση

Ο κ.Κεδίκογλου επανέλαβε αυτό που είχε πει προ ημερών στο κεντρικό δελτίο του Stra, ότι δηλαδή η τραγική δολοφονία του Φυσσα ενήργησε ως καταλύτης, ενώ διαβεβαίωσε πως οι έρευνες της υπόθεσης είναι σε εξέλιξη .

«Είχαμε άλλα κρούσματα βίας πολύ πριν τη ΧΑ, είχαμε τη διείσδυση βίας (...) δεν κάνω εξίσωση, αλλά διαπίστωση, η βια είχε διεισδύσει στην κοινωνία μας σε ενα επικίνδυνο βαθμό» τόνισε.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε πει ότι ήθελε αλλαγές είχε αρκετές γκρίζες ζώνες, έγιναν αλλαγές και κατατίθεται τώρα στη Βουλή.

Χαρακτήρισε ως ακατανόητη την άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να διακοπεί η χρηματοδότηση της ΧΑ, ενώ μιλώντας για όλα όσα ακούγονται περί θυλάκων της Χ.Α στα σώματα ασφαλείας , ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η διείσδυση της ΧΑ στην αστυνομία είναι μικρή, ενώ η έρευνα για τις ένοπλες δυνάμεις δεν έδειξε καμία διείσδυση της οργάνωσης.

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απέκλεισε κατηγορηματικά, το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών, ενώ αναφερόμενος στις καταγηγελίες Καρατζαφέρη περί παρακολουθησεων από την ΕΥΠ, ο κ.Κεδίκογλου τόνισε πως "δεν υπήρξαν παρακολουθήσεις",στην περίπτωση της ΧΑ, η αντιτρομοκρατική επελήφθη της υπόθεσης, έγιναν παρακολουθήσεις γιατί υπήρχαν συγκεκριμένες εγκληματικές πράξεις για τις οποίες υπήρχαν σοβαρά στοιχεία»

Για το θέμα των παρακολουθήσεων, ο κ.Κεδίκογλου άφησε αιχμές και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί όταν μιλάμε για παρακουλουθήσεις. Δεν είναι δυνατόν να το λέμε στην αρχή και μετά να το γυρνάμε στην πλάκα. Δεν μπορούμε να λέμε και καμιά βλακεία να περνά η ώρα, όπως έκανε ο κ. Τσίπρας»

«Όποιος έχει στοιχεία να προσφύγει στη δικαιοσύνη» είπε με νόημα ο κ.Κεδίκογλου