Στο δημόσιο περνά πλέον η ακίνητη περιουσία του Άκη Τσοχατζόπουλου, όπως είχε οριστεί από κατασχέσεις στις οποίες είχε προχωρήσει ο ανακριτής της υπόθεσης. Ανάμεσά τους και το περίφημο νεοκλασικό στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου, που σηματοδότησε την αρχή των εξελίξεων.
Το χλιδάτο -όπως χαρακτηρίστηκε από πολλούς- σπίτι ήταν αυτό που έβαλε τον πρώην υπουργό στο στόχαστρο της δικαιοσύνης , όταν... ξεχάστηκε να δηλωθεί στο «πόθεν έσχες του 2010». Είχε αγοραστεί από τη Βίκυ Σταμάτη και εμφανιζόταν να... «πατάει» σε τραπεζικό ενυπόθηκο ��άνειο.
Ο δικηγόρος Δημήτρης Μπόλης εξηγεί μιλώντας στο STAR: «Σε περίπτωση που το κράτος έχει κατασχέσει ένα ακίνητο, δύναται να το βγάλει σε πλειστηριασμό και να αποκομίσει τα χρήματα. Όταν, όμως, υπάρχουν ενυπόθηκα δάνεια, δηλαδή αν έχουν χορηγηθεί για την αγορά του ακινήτου δάνεια, με υποθήκη του ακινήτου, πρώτα θα ικανοποιηθεί ο δανειστής, άρα οι τράπεζες».
Μπορεί τα ακριβά ακίνητα να ήταν η αδυναμία του Άκη Τσοχατζόπουλου, όμως, το παλάτι της Αρεοπαγίτου, έγινε η δική του «αχίλλειος» πτέρνα, αλλά και της συζύγου του. Τα πανάκριβα μάρμαρα Διονύσου, το prive γυμναστήριο, η πολυτελής αίθουσα μασάζ -που χαρακτηρίστηκε... «πλυσταριό»- και το roof garden με θέα την Ακρόπολη, προκάλεσαν περισσότερο από οτιδήποτε άλλο το δημόσιο αίσθημα.
«Καλά του έκαναν»: Επιδοκιμάζουν οι πολίτες
Για «σκέτη πρόκληση» και για «σφετεριστές των χρημάτων του Δημοσίου» κάνουν λόγο πολίτες που ρωτήθηκαν σχετικά από το STAR, οι οποίοι επιδοκιμάζουν την κατάσχεση του σπιτιού του πρώην υπουργού.
Συγκεκριμένα, απάντησαν οι πολίτες:
• «Θεωρώ ότι ήταν μια σκέτη πρόκληση να κατοικούν σ' αυτό το ωραίο νεοκλασικό σπίτι που γειτονεύει με την Ακρόπολη, που συμβολίζει τόσα για μας, να μένει ένα ζευγάρι που μας έκανε να ντρεπόμαστε σαν Έλληνες»
• «Αν έχουν γίνει αυτά που καταγγέλλονται και εκδικάζονται και αναφέρονται στον κόσμο, φυσικά και καλά έκαναν και το πήρανε. Κάποιος πρέπει να πληρώσει»
• «Εδώ παίρνουν το σπίτι σε ανθρώπους που δεν έχουν να φάνε. Άρα είναι λογικό, σε τέτοιες περιπτώσεις να πληρώσει εκείνος που έχει σφετεριστεί χρήματα του δημοσίου»