«Λούμπεν συνονθύλευμα μπράβων του υποκόσμου» χαρακτήρισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη Χρυσή Αυγή μιλώντας στο Βήμα FM.
«Η Χρυσή Αυγή μπήκε στο Κοινοβούλιο με την ψήφο περίπου 450.000 συμπολιτών μας. Υπάρχει ευθύνη στους ίδιους τους πολίτες που ψήφισαν, εκφράζοντας έτσι την οργή, τη δυσαρέσκεια και την απαξίωση απέναντι σε αυτό που ονομάζουν πολιτικό κατεστημένο. Στέλνοντας στη Βουλή ένα λούμπεν συνονθύλευμα μπράβων του υποκόσμου, δεν δίνεται πολιτική λύση στα προβλήματα της χώρας» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «βρισκόμαστε σε αχαρτογράφητα νερά» καθώς δεν μπορούσε κα��είς να φανταστεί ότι θα έμπαινε στη Βουλή κόμμα που οι βουλευτές του θα συμπεριφέρονταν έτσι.
«Δεν είναι υπουργείο απολύσεων, είναι υπουργείο Μεταρρύθμισης»
«Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν είναι "υπουργείο κινητικότητας και απολύσεων". Το ζήτημα της διοικητικής μεταρρύθμισης είναι ευρύτερο και σύνθετο. Η κινητικότητα αποτελεί ένα μικρό μόνο μέρος αυτής της προσπάθειας. Και αυτό το έχουμε καταστήσει σαφές στην τρόικα» ανέφερε, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης.
Ο ίδιος, όσον αφορά το δεύτερο κύκλο κινητικότητας που θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί ως το τέλος του χρόνου, ανέφερε: «Θα πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί αξιολό��ηση δομών από τις οποίες θα προέλθουν οι 12.500 εργαζόμενοι. Θα εντοπιστούν, δηλαδή, πλεονάζουσες θέσεις που θα καταργηθούν, αφού πρώτα έχουν προκύψει τα σχέδια στελέχωσης. Η προθεσμία του Δεκεμβρίου είναι ασφυκτική για να πετύχουμε αυτό τον στόχο. Αναμένουμε την απάντηση της Τρόικας στο αίτημα για παράταση».
Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης για μια ακόμη φορά επέμεινε πως η «Διαύγεια» όχι μόνο δεν καταργείται αλλά αντίθετα θα αναβα��μιστεί, ενώ αποκάλυψε πως προσπαθεί να επαναφέρει τη διάταξη Παπανδρέου -που είχε ατονήσει και δεν εφαρμόστηκε κατ' ουσίαν-, ώστε κυβερνητικά επιτελικά στελέχη των υπουργείων να τοποθετούνται μέσω αξιολόγησης από το διαδίκτυο.