Κανένα αίτημα για αναγνώριση ελαφρυντικών λόγω προτέρου έντιμου βίου δεν έκανε δεκτό για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τους 12 συγκατηγορούμενούς του η τακτική εισαγγελέας της δίκης Γεωργία Αδειλίνη.

«Ο πρότερος έντιμος βιος συνιστά μιας αντίστοιχης ποιότητας προσωπικότητα και στάση ζωής. Η εγκληματική δράση των 13 κατηγορουμένων που κρίθηκαν κατ´ επάγγελμα δεν ήταν συμπτωματική. Η εγκληματική τους δράση ήταν παρατεταμένη και συνεχής. Η εγκληματική τους δράση αναδεικνύει προσωπικότητες που δεν ανταποκρίνονται σε αυτό που θέλει ο νομοθέτης. Το ποινικό τους μητρώο δεν αρκεί για να τους αναγνωριστεί το ελαφρυντικό. Θεωρείται συμπτωματική ή δείχνει κατ´ επίφαση έντιμο βίο» τόνισε η κα Αδειλίνη, η οποία ζήτησε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους που δεν κρίθηκαν κατ´ επάγγελμα ένοχοι για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, δηλαδή τον Παναγιώτη Σταμάτη, την Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, τον Φώτη Αρβανίτη και τον Νίκο Καρατζά.

«Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές που πρέπει να αξιολογηθούν όπως το λευκό ποινικό μητρώο ή η παραχώρηση ακινήτων. Αυτά πρέπει να αξιολογηθούν στο πλαίσιο της ποινής» τόνισε η κα Αδειλίνη, η οποία αναφερόμενη στον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκο Ζήγρα, ζήτησε να του αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της μεταμελείας: «Έχει ομολογήσει, έχει παραδεχτεί την πράξη του και αν δεν είχε ανοίξει τους λογαριασμούς δεν θα ήμασταν εδώ που είμαστε».

Την εισήγηση προσυπέγραψε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος.