Επίθεση κατά του Αντώνη Σαμαρά ενόψει των επαφών του στο Ισραήλ εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για «νέους τυχοδιωκτισμούς» που εγκυμονεί για την Ελλάδα το ταξίδι του πρωθυπουργού.

«Μετά τη βιασύνη Βενιζέλου στην περίπτωση της Συρίας να εμπλέξει τη χώρα σε έναν πόλεμο που τελικά… δεν έγινε, μετά τις πρόσφατες εξαγγελίες για άνοιγμα του κυπριακού σύμφωνα με τις επιθυμίες των ΗΠΑ, η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ προετοιμάζει νέους τυχοδιωκτισμούς» αναφέρει χαρακτηριστικά το τμήμα Εξωτερικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών -οι οποίες θα πραγματοποιήσουν και κοινές στρατιωτικές ασκήσεις- «εγκυμονεί κινδύνους για τη χώρα μας».

Τέλος, η Κουμουνδούρου καυτηριάζει το γεγονός ότι για πρώτη φορά «πρωθυπουργός της χώρας μας θα βρίσκεται στο Ισραήλ και δεν θα έχει συνάντηση με την Παλαιστινιακή αρχή στη Ραμάλα, πρακτική που ακολουθείται από την συντριπτική πλειοψηφία αρχηγών κρατών όταν επισκέπτονται τη χώρα» και υποστηρίζει ότι ο κ. Σαμαράς με την ενέργειά του αυτή «υποβαθμίζει τις σχέσεις της χώρας μας με τον Αραβικό κόσμο».