​Ρεπορτάζ: Αντώνης Αντωνόπουλος

Στην σημερινή διάσκεψη των προέδρων δεν τέθηκε θέμα για μείωση ή αναστολή της βουλευτικής αποζημίωσης των προφυλακισθέντων βουλευτών της Χρυσής Αυγής όπως επίσης δεν συζητήθηκε και το τι μέλλει γενέσθαι με τις ιδιότητες και τα προνόμια που απορρέουν από το αξίωμα του βουλευτή.

Το θέμα «κόλλησε» κατά την διάρκεια της προπαρασκευαστικής διαδικασίας που προηγείται της διάσκεψης των προέδρων της βουλής.Εκεί εκφράστηκαν αντιρρήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες του star, διατυπώθηκε η άποψη ότι όλα τα θέματα που αφορούν την Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπισθούν ως ένα θέμα και στην Ολομέλεια της Βουλής και όχι κομμάτι, κομμάτι.

Όσον αφορά τους Ανεξάρτητους Έλληνες, υποστήριξαν ότι "πρέπει να περιμένουμε την τελική έκβαση της υπόθεσης".

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Star, ήδη στο γραφείο του αντιπροέδρου της βουλής Γ.Τραγάκη έχουν αρχίσει να έρχονται πακέτα με αιτήσεις άρσης ασυλίας βουλευτών της Χ.Α από τον εισαγγελέα όσον αφορά κατηγορίες που έχουν διατυπωθεί για το κατηγορητήριο με το οποίο έχουν παραπεμφθεί οι έξι βουλευτές του ακροδεξιού κόμματος .

Ωστόσο θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αυτό αφορά καθαρά το τυπικό μέρος της διαδικασίας καθώς οι κατηγορίες που τους αποδίδονται προσπερνούν την άρση της βουλευτικής ασυλίας .