Πρώτη ανάρτηση: 02/10/2013 07:09

Η ώρα της απόφασης έφθασε: ​οι απολογίες των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής ολοκληρώθηκαν λίγο μετά τις 9 και τώρα ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν εάν θα προφυλακιστούν.

panagiotaros345.jpg

Ολονύκτιες οι απολογίες των βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Πρώτος απολογήθηκε ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος υποστήριξε ότι το μόνο καταστατικό της Χρυσής Αυγής που υφίσταται είναι αυτό που κατατέθηκε το 2012 στην τότε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη. Ο κ. Κασιδιάρης αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που του αποδίδονται και απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις πολιτικά, καθώς θεωρεί ότι δεν προκύπτει καμία ποινική εμπλοκή του στην υπόθεση.

Ακολούθησε ο Ηλίας Παναγιώταρος, η απολογία του οποίου διήρκησε τέσσερις ώρες. Ο -κατηγορούμενος για συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης- βουλευτής, τήρησε την ίδια στάση που είχε κρατήσει νωρίτερα και ο Ηλίας Κασιδιάρης τονίζοντας ότι η δίωξη είναι πολιτική και όχι ποινική και αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες.

Ο Παναγιώταρος φέρεται να είπε: «Ολόκληρο το κατηγορητήριο είναι ένα αστείο κατηγορητήριο και στοιχειοθετείται σε μια σειρά από τυχαία περιστατικά». Υποστήριξε ότι όλα όσα αναφέρονται σε αυτό είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

Για τον μάρτυρα, πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής, είπε ότι είναι ψευδομάρτυρας, ενώ για τον Γιώργο Ρουπακιά είπε: «Δεν τον γνώριζα, Από μια - δυο φωτό που είδα, εκ των οποίων η μια στο Μελιγαλά, τον είδα. Και αναρ��τήθηκα: Εμείς τον βάλαμε να κάνει κάτι τέτοιο ενώ έχει τέτοια άνοδο η Χρυσή Αυγή;»

Ακόμα δήλωσε ότι είναι 40 ετών και νιώθει πολύ ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία του, δήλωσε περήφανος που ανήκει στην Χρυσή Αυγή, πρόσθεσε ότι έχει ένα παιδί και ετοιμάζεται για δεύτερο.

Λίγο μετά τις 7 το πρωί της Τετάρτης, ολοκλήρωσε την απολογία του ο Γιάννης Λαγός.

«Είμαστε Έλληνες εθνικιστές και λειτουργούμε με μοναδικό κριτήριο το καλό της χώρας. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον ναζισμό» δήλωσε ο κ. Λαγός, ξεκαθαρίζοντας πως σε καμία εκδήλωση δεν χρησιμοποιήθηκαν ναζιστικά σύμβολα και «αν ποτέ εμφανιζόταν κανείς με τέτοια σύμβολα του απαγορευόταν η συμμετοχή».

Μετά τον Γιάννη Λαγό απολογήθηκε ο Νίκος Μίχος.

Το μεσημέρι η απολογία Μιχαλολιάκου

Ο νέος γύρος απολογιών θα ξεκινήσει το πρωί της Τετάρτης. Πρώτα θα περάσουν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου στις 8 το πρωί οκτώ περιφερειακά στελέχη και στις 15:30 ο γενικός γραμματέας του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο έκτος βουλευτής της ΧΑ, Χρήστος Παππάς, που συνελήφθη την Κυριακή, θα απολογηθεί την Πέμπτη.

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ