Πρώτη δημοσίευση:15:20

​Ξεκίνησε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι της Τρίτης, η απολογία των τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Πιο συγκεκριμένα οι κύριοι Κασιδιάρης, Λαγός, Παναγιώταρος και Μίχος βρέθηκαν από την ΓΑΔΑ στην Ευελπίδων, προκειμένου να πουν την «δική τους αλήθεια» ενώπιον του ανακριτή …

ilias3.jpglagose.jpg

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα στο star.gr, o αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος θα απολογηθεί αύριο Τετάρτη και ο υπαρχηγός του, Νίκος Παππάς, την Πέμπτη.

Οι τρεις, στους οποίους το πόρισμα του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ.Βουρλιώτη αποδίδει διευθυντικό ρόλο, αναμένεται να υποστηρίξουν πως δεν αναγνωρίζουν το κατηγορητήριο και πως η δίωξή τους είναι πολιτική και παράνομη γιατί πρωτίστως θα έπρεπε να έχει αρθεί η βουλευτική τους ασυλία.

paniagiotaros.jpgmixos-.jpg

Αναλυτικότερα…

Για πολιτική προβοκάτσια θα μιλήσει ο Ηλίας Κασιδιάρης

Πολιτική απολογία με την οποία θα καταγγείλει προβοκάτσια σε βάρος της Χρυσής Αυγής αλλά και στο πρόσωπό του ενόψει των δημοτικών εκλογών όπου πιθανόν θα ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Αθηνών, αναμένεται να πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του star, ενώπιων του ανακριτή ο εκπρόσωπος Τύπου, Ηλίας Κασιδιάρης.

«Αρνούμαι τις κατηγορίες, αμφισβητώ τη νομιμότητα της διαδικασίας γιατί δεν υπήρξε άρση της ασυλίας μου όπως έπρεπε να είχε γίνει σύμφωνα με έγκριτους συνταγματολόγους. Πίσω από την δίωξή μου κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα λόγω των επικείμενων δημοτικών εκλογών. Το καταστατικό που υπάρχει στο κατηγορητήριο δεν το αναγνωρίζουμε, το αληθινό καταστατικό της Χρυσής Αυγής έχει κατατεθεί στον Άρειο Πάγο. Ο ρόλος μου ήταν αυτός του εκπροσώπου Τύπου του κόμματος και τίποτα άλλο».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο συνήγορος του Κασιδιάρη, Παύλος Σαράκης (ο οποίος διεγράφη από τη Νέα Δημοκρατία όπου ανήκε μετά την χθεσινή εμφάνιση του στο κεντρικό δελτίο του star) θα προσκομίσει εφημερίδες με φράσεις που αποδίδονται στον Αντώνη Σαμαρά όπως «θα σας λιώσω, θα σας ξεριζώσω». Θα αναφέρουν λοιπόν οι κατηγορούμενοι πως πρόκειται για ακραίες φράσεις που δείχνουν την πολιτική σκοπιμότητα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως και οι υπόλοιποι βουλευτές θα ακολουθήσουν την γραμμή της πολιτικής απολογίας, μιλώντας για προβοκάτσια λέγοντας πως πχ η ��πωνυμία Inova που αποδίδουν οι αρχές στο μηχανοκίνητο τμήμα είναι ξενόγλωσσος όρος που δεν θα χρησιμοποιούσε ποτέ η Χρυσή Αυγή.

Πιθανολογείται πως οι κατηγορούμενοι θα επικαλεστούν συνομιλίες του Γιώργου Πατέλη με φράσεις όπως «τι κάνατε ρε, καταστραφήκαμε», για να καταδείξουν πως ουσιαστικά πρόκειται για μια ανεξάρτητη κίνηση μέλους της Χρυσής Αυγής, για ένα έγκλημα εν ολίγοις μεμονωμένο για το οποίο δεν υπήρξε ούτε εντολή ούτε κεντρική κατεύθυνση ούτε καν γνώση της ΧΑ.

Το ίδιο θα άφησαν να εννοηθεί ότι σημαίνει και η φράση του Πατέλη: «παίρνω το λαγό και δεν μου το σηκώνει, τώρα θα μας διώξουν».

Στο πλευρό τους ο αδερφός του αρχηγού!!!

mixalolias2.jpg

Ο φωτογραφικός φακός πάντως εκτός από τα τζιπ της αντιτρομοκρατικής που χρησιμοποιήθηκαν για την μεταγωγή των βουλευτών στην Ευελπίδων, εντόπισε και τον αδερφό και συνήγορο υπεράσπισης του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκη Μιχαλόλια, ο οποίος χειρίζεται συνολικά την υπόθεση "Χρυσή Αυγή"

Στα δικαστήρια βρέθηκαν και οι βουλευτές του κόμματος Μπούκουρας, Ηλιόπουλος, Κουκούτσης, Βουλδής.

Κανένας νομικός δε μπορεί να στηρίξει αυτό το κατηγορητήριο, είπε ο Νίκος Μίχος, ενώ ο Ηλίας Παναγιώταρος φώναξε πως «είμαστε καθαροί σαν κρύσταλλο».

ΦΩΤΟ:Eurokinissi -ΒΙΝΤΕΟ STAR εκπομπή ΜΙΛΑ