Για ιστορική μέρα τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρώπη έκανε λόγο ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως Νίκος Δένδιας.

«Το κράτος δικαίου επιβάλλει τη νομιμότητα προς όλους. Η πολιτεία ήρθη στο ύψος των περιστάσεων και επιτέλεσε στο ακέραιο το δημοκρατικό καθήκον της. Διαβεβαιώνω ότι η έρευνα δεν σταματάει τώρα. Η εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι να συνεχιστεί προς πάσα κατεύθυνση» υπογράμμισε ο κ. Δένδιας.

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχει χώρος για εγκληματικές οργανώσεις που με το μανδύα του πολιτικού κόμματος θέλουν να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη» συμπλήρωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι η Χρυσή Αυγή θέλησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας και πήρε απάντηση: «Από την πρώτη στιγμή διακήρυσσα ότι δεν θα γίνουν ανεκτά τα τάγματα εφόδου. Η Χρυσή Αυγή επεχείρησε να δοκιμάσει τις αντοχές της Δημοκρατίας. Ε��σπράττει σήμερα την απάντηση του Κράτους Δικαίου. Η μηνυτήρια αναφορά μου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε επισημαίνει την ευκαιρία να ενοποιήσει τις δικογραφίες εναντίον της Χρυσής Αυγής και να αντιμετωπίσει ως εγκληματική οργάνωση το νεοναζιστικό φαινόμενο».

Ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι κινήθηκαν με αποφασιστικότητα και ταχύτητα η Δικαιοσύνη και η Αστυνομία και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του, υπογραμμίζοντας ότι «η σημερινή μέρα είναι ιστορική σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

«Αποδεικνύεται σε όλους και ειδικά στους νέους ανθρώπους ότι το κράτος δεν είναι ανήμπορο μπροστά στις χυδαία απειλή της βίας» κατέληξε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.