Με σφοδρή επίθεση απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Σίμος Κεδίκογλου, στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του νεοναζιστικού φαινομένου. «Πάνω στην απελπισία του, σήμερα πιάστηκε από την αφορμή που του προσέφερε η «Χρυσή Αυγή», που υπό την πίεση της δικαιοσύνης απειλεί να παραιτήσει όλους τους βουλευτές της και να προκαλέσει επαναληπτικές εκλογές σε 15 περιφέρειες. Τους διαμηνύσαμε ότι η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται.

Αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαφορετική γνώμη. Για την ακρίβεια, ο ΣΥΡΙΖΑ το πάει ακόμα πιο μ��κριά: Ζητά γενικές εκλογές!» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο κ. Κεδίκογλου πρόσθεσε ότι αν συνέβαινε αυτό σήμερα, «η Ελλάδα θα ξαναβρισκόταν “στο κενό”, ίσα-ίσα τη στιγμή που κάνει τα πρώτα βήματα για να βγει από τη μεγάλη δοκιμασία των τελευταίων ετών” και υποστήριξε ότι «οι θυσίες του ελληνικού λαού θα πήγαιναν χαμένες, ίσα-ίσα τη στιγμή που αρχίζουν να πιάνουν τόπο».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε ότι αυτό ακριβώς επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν αντέχουν την ιδέα ότι η κατάσταση ήδη αρχίζει να βελτιώνεται και σε λίγο αυτό θα αρχίσει να το νιώθει η Ελληνική κοινωνία. Δεν το αντέχουν και το φοβούνται περισσότερο από κάθε τι. Η Χρυσή Αυγή υπηρετεί την πολιτική ανωμαλία. Ο ΣΥΡΙΖΑ, πυροδοτεί κι αυτός την πολιτική ανωμαλία. Τώρα πια χωρίς προσχήματα…».

Ο κ. Κεδίκογλου κατέληξε στην ανακοίνωσή του: «Όλες οι δυνάμεις που προέβλεπαν την καταστροφή, προσπαθούν τώρα να φέρουν την καταστροφή, επειδή οι προσδοκίες τους διαψεύδονται! Αλλά η Δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Ούτε από τη Χρυσή Αυγή ούτε από κανέναν!».