Η ανάγκη να μπει τώρα ένα τέλος στην ασυλία στης ΧΑ επισημαίνεται σε σχόλιο του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση του νεοναζιστικού φαινόμενου και τη στάση της κυβέρνησης.

«Δε χωρούν άλλα μισόλογα και προσβλητικές καθυστερήσεις» επισημαίνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση ότι την ώρα που η ελληνική κοινωνία βρίσκεται αντιμέτωπη με το τέρας του φασισμού προσπαθεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής για να υπηρετήσει τη στρατηγική της έντασης και τη θεωρία των 2 άκρων.

«Πρόκειται», επισημαίνουν, «για μια άκρως επικίνδυνη και ανεύθυνη στάση που απομονώνει περαιτέρω την κυβέρνηση από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θέλει να δοθεί μια ξεκάθαρη απάντηση υπεράσπισης της δημοκρατίας από τους εχθρούς της».

«Απέναντι στους τακτικισμούς της Χρυσής Αυγής ο ΣΥΡΙΖΑ προτάσσει την αναγκαιότητα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία έτσι ώστε ο λαός να δώσει μια διπλή απάντηση απέναντι στο φασισμό και την πολιτική της εξαθλίωσης» προσθέτει η ανακοίνωση.

«Ο αγώνας», καταλήγει η ανακοίνωση, «έναντι στο φασισμό είναι αγώνας για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, του πολιτισμού, των συλλογικών δικαιωμάτων και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ενάντια στα μνημόνια της εξαθλίωσης. Η προσπάθεια διαμόρφωσης ενός νέου συντηρητικού και αυταρχικού τόξου που θα καλύψει τη βάρβαρη μνημονιακή πολιτική είναι καταδικασμένη να αποτύχει».