Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε το ΠΑΣΟΚ με ανακοίνωσή του, ύστερα από τη δημοσιοποίηση της θέσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή για αξιοποίηση ενδεχομένων παραιτήσεων των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για εκλογές- δημοψήφισμα.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θυσιάζει την προοπτική διάλυσης του νεοναζιστικού μορφώματος στο βωμό της συντήρησης ενός παρωχημένου και πια επικίνδυνου αντιμνημονιακού μπλοκ, το οποίο τελικά ως τώρα χρησιμοποίησε η Χρυσή Αυγή για το ξέπλυμά της» υποστηρίζει το ΠΑΣΟΚ, το οποίο αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι θα κριθεί για αυτό από τους έλληνες δημοκράτες.

«Τρεις μόνο ημέρες κράτησαν οι εκκλήσεις του κ. Τσίπρα, για την ενιαία στάση του συνταγματικού τόξου απέναντι στον νεοναζισμό. Την τέταρτη ημέρα – σήμερα – ο κ. Παπαδημούλης και ο κ. Βούτσης φρόντισαν να βγάλουν τις μάσκες του “μετώπου ενότητας” του λαού και να μας δείξουν και πάλι τα πρόσωπα του μικροκομματισμού και της υποκρισίας».

Το ΠΑΣΟΚ καλεί τέλος τις άλλες πολιτικές δυνάμεις, της Αριστεράς αλλά και τη ΝΔ, «να μην ακολουθήσουν τη λογική της όξυνσης και του διχασμού και να προχωρήσουν έμπρακτα στη συγκρότηση του ενιαίου μετώπου απέναντι στη λογική της Χρυσής Αυγής».