Σε κόντρα ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, στη σκιά του σεναρίου για παραίτηση των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, εξελίχθηκε η σημερινή συζήτηση στη Βουλή, ύστερα και από τα όσα είχε δηλώσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης.

Από την ίδια τη Χρυσή Αυγή διέψευσε ουσιαστικά ότι έχει βάση το σενάριο παραίτησης βουλευτών της ο Ηλ. Κασιδιάρης, μιλώντας στη Βουλή. «Όποια στιγμή και αν γίνουν εκλογές η συγκυβέρνηση θα καταρρεύσει, δεν θα αδειάσουμε εμείς τη γωνιά, αλλά τα κόμματα της συγκυβέρνηση θα μας αδειάσουν την γωνιά μια και καλή» είπε, διαψεύδοντας εμμέσως τα περί παραίτησης.

«Άκουσα τη φημολογία περί παραιτήσεως. Εδώ δυο πράγματα θα πω. Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται ενώπιον των ευθυνών της όχι για την πολιτική τους ιδεολογία, όσο απεχθής και αν είναι. Συζητάμε για τις εγκληματικές ενέργειες και πράξεις . Απέναντι σε αυτό βρίσκονται προ των ευθυνών τους…» τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Μ. Βορίδης.

Ο κ. Βορίδης απάντησε και στα όσα είχε υποστηρίξει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδημούλης ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατρέψει σε διπλό δημοψήφισμα εναντίον του ναζισμού και του μνημονίου τις εκλογές στην περίπτωση που παραιτηθούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής», επικρίνοντας την αξιωματική α��τιπολίτευση. «Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η στάση μας είναι απέναντί τους… Μακάρι να αποφασίσουν κάτι τέτοιο γιατί θα μας αδειάσουν και τη γωνιά».

Στον Μ. Βορίδη απάντησε ο Κασιδιάρης ότι «δεν είχαμε απλά προαναγγελία ερεύνης προτού τελεστεί το έγκλημα, είχαμε προαναγγελία δίωξης και εν συνεχεία μιλήσατε για μαζικές προφυλακίσεις βουλευτών. Μήπως επιθυμείτε να μας τουφεκίσετε;»

Έντονα επικριτικός προς τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κ. Ντόλιος, ο οποίος ανέφερε για την τοποθέτηση Παπαδημούλη ότι «φθάνει στα όρια το πολιτικού κυνισμού» και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να προτάσσουμε το συμφέρον της δημοκρατίας και της χώρας» .

Ο υπουργός Μεταφορών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι αν τα κόμματα δεν συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν από κοινού το πρόβλημα που ακούει στο όνομα Χρυσή Αυγή τότε φοβάται πως θα υπάρξουν και άλλα θύματα και άλλο αίμα στους δρόμους! Σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου αν γνωρίζει κάτι, ο κ.Χρυσοχοΐδης απάντησε ότι δεν γνωρίζει θεωρίες συνωμοσίας, αλλά αν παραμείνουν ελεύθεροι οι μαχαιροβγάλτες θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα.