Τον φόβο του για να ξεπεραστούν τα όρια αντοχής της κοινωνίας εκμυστηρεύτηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο Reuters.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρ��ησης και υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ελλάδα είναι η πιθανότητα να προκληθεί κοινωνική έκρηξη.

Ο ίδιος, αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή, την χαρακτήρισε υποπροϊόν της κρίσης, εξηγώντας πως η οικονομική κρίση δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον γα να αναπτυχθεί.

«Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ακριβώς αυτό το πολιτικό και ιδεολογικό υποπροϊόν της κρίσης, στο πλαίσιο του λεγόμενου "αντιμνημονιακού" στρατοπέδου στο πολιτικό μας σύστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος.

Μάλιστα, σχολιάζοντας το σενάριο παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής για να προκληθούν εκλογές στις εκλογικές περιφέρειες που είχαν εκλεγεί, ο κ. Βενιζέλος μόνο… μακάρι δεν είπε αφού τόνισε αυτό δεν συνιστά απειλή αλλά ευκαιρία να οργανωθεί το συνταγματικό τόξο.

«Δεν υπάρχει πιθανότητα νέων δημοσιονομικών μέτρων, όπως νέες περικοπές μισθών και συντάξεων», ανέφερε, τέλος, ο κ. Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι η Ελλάδα δεν ζητά νέα δάνεια, αλλά μπορεί να καλύψει τις χρηματοδοτικές της ανάγκες με την επιστροφή της χώρας στις αγορές ακόμα και από του χρόνου ή με την επαναδιαπραγμάτευση των επιτοκίων και της ωρίμανσης του υφιστάμενου χρέους.