Τη διαβεβαίωση ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει στη Γερμανία τα χρήματα που δανείζεται εξέφρασε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο BBC σε αγγλική γλώσ��α.

«Συναντήθηκα χθες για τρεις ώρες με τους εκπροσώπους των δανειστών. Είμαι πεπεισμένος ότι η τρόικα δεν θα ζητήσει άλλα οριζόντια μέτρα. Αυτό που θέλει να δει είναι πρόοδος των μεταρρυθμίσεων» τόνισε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος πρόσθεσε ότι η κοινωνία έχει δεχθεί μεγάλη πίεση: «Οι Έλληνες δεν θέλουν άλλα προβλήματα. Θέλουν να βγούμε από την κρίση».

Ο ίδιος τόνισε ότι η Άνγκελα Μέρκελ και οι Γερμανοί είναι φίλοι της Ελλάδας: «Η Άνγκελα Μέρκελ και οι Γερμανοί είναι καλοί φίλοι της Ελλάδας. Μας έχει δώσει τα τελευταία 3 χρόνια πάνω από 60 δισ. ευρώ. Την καταλαβαίνουμε γιατί έχει να απολογηθεί στους Γερμανούς φορολογούμενους γιατί έδωσε όλα αυτά τα χρήματα. Διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα θα αποπληρώσει τα δάνεια που λαμβάνει».

Ο δημοσιογράφος του BBC, μάλιστα, φάνηκε καλά διαβασμένος αφού τον ρώτησε και για τον Γιώργο Καραταζαφέρη! «Είχε πει ο αρχηγός του πρώην κόμματός σας, του ΛΑΟΣ: “Μπορούμε να ζήσουμε εκτός ΕΕ αλλά όχι κάτω από τη γερμανική μπότα”. Το συμμερίζεστε;». «Όχι και γι’ αυτό έφυγα από το κόμμα του. Είπα ότι αυτά που λέει είναι ανοησίες» απάντησε ο υπουργός Υγείας!

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης διαβεβαίω��ε ότι η Ελλάδα δεν κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρώ: «Όσοι πόνταραν σε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έχασαν. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης στις δεκαετίες που θα έρθουν».