Την πλάτη στη Χρυσή Αυγή γυρνούν οι ψηφοφόροι μετά το σοκ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το Newsit, η οποία πραγματοποιήθηκε μεταξύ της 20 και 23 Σεπτεμβρίου (μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα δηλαδή), το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου χάνει 4 ποσοστιαίες μονάδες. Πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η Νέα Δημοκρατία, η οποία παρουσιάζει μικρή άνοδο, ενώ ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή πτώση.

Ειδικότερα:

ΝΔ: 21%

ΣΥΡΙΖΑ: 19,2%

Χρυσή Αυγή: 6,8%

ΠΑΣΟΚ: 6%

Ανεξάρτητοι Έλληνες: 5%

ΚΚΕ: 4,9%

ΔΗΜΑΡ: 3,6%

Συνεχίζει να τη στηρίζει ένας «σκληρός πυρήνας ψηφοφόρων»

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, παρά το γεγονός ότι το 78% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η δημοκρατία κινδυνεύει από τα πρόσφατα περιστατικά βίας, ένα 18% απαντά «όχι».

Την ίδια ώρα, ένα ποσοστό 15% θεωρεί τα περιστατικά βίας που έχουν σημειωθεί μεμονωμένα σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων (74%) που θεωρεί ότι υπάρχει συντονισμός και σχέδιο για τα περιστατικά βίας.

Αν και σχεδόν 1 στου 2 (45%) έχει πιο αρνητική στάση για τη Χρυσή Αυγή μετά τα τελευταία γεγονότα, το 7% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει την ίδια θετική στάση απέναντί της. Επιπλέον, το 81% πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι δημοκρατικό κόμμα και το 69% ότι έχει ναζιστική ιδεολογία. Στον αντίποδα, ένα 12% πιστεύει ότι είναι δημοκρατικό κόμμα και ένα 13% ότι δεν έχει ναζιστική ιδεολογία.

Ψηφίζουν Χρυσή Αυγή από οργή

Tο 81% πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι δημοκρατικό κόμμα και το 69% ότι έχει ναζιστική ιδεολογία.

Στον αντίποδα, ένα 12% πιστεύει ότι είναι δημοκρατικό κόμμα και ένα 13% ότι δεν έχει ναζιστική ιδεολογία. Η οργή για το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα είναι το βασικό κριτήριο όσων δήλωσαν ότι ψήφισαν Χρυσή Αυγή, με ποσοστό 39%, απάντηση που την αναδεικνύει σε κόμμα οργής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει, τέλος, το γεγονός ότι το 21% των ψηφοφόρων της δηλώνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι ναζιστικό κόμμα και, άρα, παραδέχεται συνειδητά την ψηφίζει ως τέτοιο...