Με τον Μπαράκ Ομπάμα είχε σύντομη συνομιλία ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, κατά τη διάρκεια της χθεσινής δεξίωσης που παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών που συμμετέχουν στην 68η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφέρθηκε στην συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον Αύγουστο και στο γεγονός ότι θα δοθεί συνέχεια στα όσα συζήτησαν στο Λευκό Οίκο.

Ο υπουργός Εξωτερικών παρέστη σήμερα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης στην έναρξη της 68ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης κατά την οποία πραγματοποίησαν ομιλίες τόσο ο γενικός γραμματέας του διεθνούς οργανισμού, Μπαν Κι-Μουν όσο και ο πρόεδρος Ομπάμα.

Προηγουμένως, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών είχε σύντομες συναντήσεις με πολλούς ομολόγους του και επικεφαλής αντιπροσωπειών, όπως με τους πρωθυπουργούς της Ιταλίας, της Αλβανίας και της Μάλτας.

Ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί σήμερα και στο γεύμα που θα παραθέσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ προς τιμήν των επικεφαλής των αντιπροσωπειών.