Το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου πέρασε ο υπουργός Δημοσίας Τάξ��ως Νίκος Δένδιας, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι ο Αντώνης Σαμαράς έχει δώσει ξεκάθαρη εντολή να μην γίνουν ανεκτά τα τάγματα εφόδου.

«Παρακολουθώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη δράση σας» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στον κ. Δένδια, ο οποίος απάντησε: «Η εντολή του πρωθυπουργού είναι τα τάγματα εφόδου και οι νεοναζιστικές οργανώσεις να μη γίνουν δεκτά».

Ο υπουργός Δημοσίας Τάξεως πρόσθεσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων αστυνομικών είναι υπερήφανοι άνθρωποι και κάνουν τα πάντα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», ενώ υπενθύμισε ότι η ΕΛΑΣ θρηνεί από το 1984 έως σήμερα 86 θύματα εν ώρα καθήκοντος.

Ο κ. Παπούλιας, λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο, έδωσε τα συγχαρητήρια του για την 24χρονη Αγγελική, την αστυνομικό που συνέλαβε τον δολοφόνο του Παύλου Φύσσα, ενώ πρότεινε να τιμηθεί.
«Θα την συναντήσω την επόμενη εβδομάδα» αποκρίθηκε ο κ. Δένδιας, ο οποίος τόνισε ότι η νεαρή αστυνομικός θα βραβευθεί ως παράδειγμα προς μίμηση.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, ο κ. Δένδιας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου διευκρίνησε ότι οι αποχωρήσεις των υψηλό��αθμων αξιωματικών της ΕΛΑΣ δεν σχετίζονται με τη Χρυσή Αυγή.