Τρία πρώην μέλη της Χρυσής Αυγής προτίθενται να σπάσουν την σιωπή τους για την παραστρατιωτικού τύπου δράση ομάδων της οργάνωσης και να αποκαλύψουν με λεπτομέρειες επιθέσεις κατά μεταναστών και άλλων ατόμων που είχαν στοχοποιηθεί για διάφορους λόγους.

Και οι τρεις πρώην «σύντροφοι» και συναγωνιστές του κυρίου Μιχαλολιάκου φέρονται αποφασισμένοι να δώσουν διευθύνσεις και ονόματα για την έκνομη δράση ομάδων της Χρυσής Αυγής και αναμένεται να καταθέσουν ενόρκως στο πλαίσι�� της μεγάλης εισαγγελικής έρευνας που έχει ήδη δρομολογηθεί σε υψηλότατο δικαστικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι συγκεκριμένοι πρώην Χρυσαυγίτες έχουν κάνει ήδη γνωστή την πρόθεση τους στις αρχές και πλέον οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές μετά την αποστολή στον Αρείο Πάγο από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια όλων των φακέλων που εκκρεμούν για διάφορα εγκλήματα από ομάδες της Χρυσής Αυγής αλλά και τηνπαρέμβαση της εισαγγελέας Ε.Κουτζαμάνη να γίνει προκαταρκτική εξέταση για τους «φακέλους»

Αν οι «τρεις» πρώην Χρυσαυγίτες μιλήσουν, τότε οι αποκαλύψεις τους ίσως φέρουν αντιμέτωπους ακόμα και β��υλευτές του κόμματος, αλλά και μέλη και στελέχη του με κακουργήματα και κυρίως εκείνο της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανώτατων δικαστικών πηγών στην «Καθημερινή», οι έρευνες της Εισαγγελίας που θα καλύπτουν σε πανελλαδική έκταση την παράνομη δράση της Χρυσής Αυγής, μπορεί σύντομα να οδηγήσουν στις φυλακές υψηλόβαθμα στελέχη του κόμματος. Hδη βουλευτές της κινδυνεύουν να βρεθούν κατηγορούμενοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.