Στον αυξημένο «ηλεκτρισμό» στην κοινωνία λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων αναφέρθηκε ο γνωστός δημοσιογράφος - εκδότης της εφημερίδας Real News Νίκος Χατζηνικολάου και σχολιαστής του νέου δελτίου του Star, το οποίο παρουσιάζει η Μάρα Ζαχαρέα.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηνικολάου, οι κινητοποιήσεις που ακολουθούν , όπως της ΑΔΕΔΥ, «ανεβάζουν τον πυρετό και ο ηλεκτρισμός ανεβαίνει στο κόκκινο», ειδικά αν σκεφθεί κάποιος ότι έρχεται η τρόικα στην Ελλάδα τις επόμενες ημέρες.

«Η ελπίδα που όντως υπάρχει δεν είναι αρκετή για να αποσοβήσει τον ηλεκτρισμό που ήδη υπάρχει» πρόσθεσε ο Νίκος Χατζηνικολάου σχετικά με τα στοιχεία που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για την οικονομία και την προσδοκία πρωτογενούς πλεονάσματος.

Ο κ. Χατζηνικολάου πρόσθεσε ότι η βελτίωση των αριθμών σε κάποια οικονομικά δεν μπορεί να ρίξει σε δεύτερη μοίρα το γεγονός ότι οι πολίτες τα τελευταία χρόνια έχουν χάσει το 50% των εισοδημάτων τους.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, τις καθυστερήσεις που υπάρχουν στην εφαρμογή της και τα «παζάρια» που γίνονται μεταξύ υπουργών, ο γνωστός δημοσιογράφος ανέφερε ότι «τώρα δεν είναι στην κυβέρνηση ο κ. Μανιτάκης για να του τα φορτώσουν».