Σε δίκη για κακούργημα παραπέμπεται ο πρώην υπουργός Τάσος Μαντέλης, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών! Η υπόθεση αφορά το χρηματικό ποσό το οποίο έλαβε από τη μητρική Siemens, σε δύο δόσεις, το 1998 και το 2000.

Ο πρώην υπουργός κατηγορείται ότι έλαβε από τα «μαύρα ταμεία» της εταιρείας συνολικό ποσό 450.000 γερμανικών μάρκων, σε λογαριασμό στη Γενεύη - όπως παραδέχεται ο ίδιος- που άνοιξε χρησιμοποιώντας την κωδική ονομασία ROCOS ο κουμπάρος και συγκατηγορούμενος του κ. Μαντέλη, Γιώργος Τσουγκράνης. Ο ίδιος ο Μαντέλης υποστηρίζει ότι το ποσό που έλαβε ήταν προεκλογική χορηγία.

Οι εφέτες διατάσσουν ακόμη την παραπομπή άλλων τεσσάρων συγκατηγορουμένων του πρώην υπουργού στην ίδια υ��όθεση (Γεώργιο Τσουγκράνη, Αντωνία Μάρκου, Ηλία Γεωργίου και Αριστείδη Μαντά), η οποία κατά τη δικαιοσύνη συνδέεται με την υπογραφή της σύμβασης 8002 του ΟΤΕ το 1997 με τη Siemens για την ψηφιοποίηση των τηλεφωνικών κέντρων του.

Το βούλευμα, απαλλάσσει από την κατηγορία τον Δημήτριο Νέγρη και παύει οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Η δίκη αναμένεται να προγραμματιστεί σύντομα.