Το τέλος της άδειας για χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή στο Δημόσιο προανήγγειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μιλώντας στο Σκάι, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμι��ης τόνισε ότι οι εργατοώρες που θα προκύψουν από την κατάργηση της συγκεκριμένης άδειας που αντιστοιχεί σε έξι μέρες στο έτος, ισοδυναμούν σε πρόσληψη επιπλέον 5.000 υπαλλήλων! Η συγκεκριμένη «άδεια θεσπίστηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση, στις 12 Ιουνίου 1989, η οποία στη συνέχεια κυρώθηκε με το Νόμο 1876/1990.
Αναφερόμενος, εξάλλου, στην κινητικότητα, για την οποία θα υπάρξει σήμερα σύσκεψη στις 13.00 στο Μαξίμου, ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο όχι απλά για ένα προαπαιτούμενο αλλά και για ένα χρήσιμο εργαλείο διαχε��ρισης του προσωπικού του Δημόσιου.
Παράλληλα, εκτίμησε ότι η κυβέρνηση θα πετύχει τον στόχο των 12.500 υπαλλήλων σε κινητικότητα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ αναφερόμενος στο δεύτερο κύμα κινητικότητας για άλλους 12.500 μέχρι το τέλος του έτους, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε πως δεξαμενές για την εύρεση προσωπικού θα είναι, μεταξύ άλλων, οι ΟΤΑ, όπου θα καταγραφούν πλεονασμοί αλλά και ελλείψεις, ο δεύτερος γύρος αξιολόγησης στην Υγεία, και η αξιολόγηση της «περιφέρειας του δημοσίου», δηλαδή τα νομικά πρόσωπα ιδιωτικού και δημοσίου δικαίου.
Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης δεν απέκλεισε την πιθανότητα να υπάρξουν απολύσεις στις αμυντικές βιομηχανίες.