Πολύ πιθανό θεωρεί ο Economist το ενδεχόμενο να κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον διεξαχθούν πρόωρα, αλλά ταυτόχρονα θεωρεί πολύ πιθανό να κυβερνήσει εκ νέου ένα σχήμα με βάση τη ΝΔ, η οποία και θα είναι ο ρυθμιστής για τον σχηματισμό κυβέρνησης!

Ο λόγος σύμφωνα με τον Economist είναι ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να πετύχει συμμαχίες με πολιτικούς φορείς της αντίθετης ιδεολογικής κατεύθυνσης.

Χαρακτηριστικό είναι πάντως ότι το βρετανικό περιοδικό τονίζει ότι η ελληνική κοινωνία είνα�� εξαγριωμένη επειδή παρά τη βελτίωση στους αριθμούς, η δυστυχία των πολιτών όχι μόνο παραμένει αλλά και σε πολλές περιπτώσεις αυξάνεται.

Σύμφωνα με το Economist η ανεργία, οι χρεοκοπίες και ο αριθμός των αστέγων αναμένεται να αυξηθούν σε μία περίοδο που η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο βήμα προς την ανάπτυξη, κάτι που προκαλεί κινδύνους για την πολιτική σταθερότητα.

Επισημαίνει ακόμα ότι οι κίνδυνοι παραμένουν, καθώς η ακολουθούμενη πολιτική, έχει προκαλέσει ακόμα βαθύτερη ύφεση με ταχεία άνοδο της ανεργίας, με το ελληνικό ΑΕΠ να έχει απολέσει το 25% σε σχέση με το γ' τρίμηνο του 2007 και επ��στροφή στην ανάπτυξη με προβλεπόμενη αύξηση τελικά του ΑΕΠ κατά 1% το 2014 αντί για την προηγούμενη πρόβλεψη πρόβλεψης για ύφεση 2%.

Όπως επίσαης αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική οικονομία θα παρουσιάσει ισχυρά σημάδια ανάκαμψης το 2015, αν και σημειώνει ότι χρειάζεται προσοχή καθώς το ενδεχόμενο άτακτης χρεοκοπίας και εξόδου από το ευρώ παραμένουν σαν παρ��γοντες ρίσκου για το μέλλον.