Καθόλου δεν έχει μετανιώσει την απόφαση να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από τη συγκυβέρνηση ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στον Σκάι.

«Δεν μετάνιωσα που έφυγα. Η συγκεκριμένη επιλογή ήταν αποτέλεσμα των επιλογών του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου. Δεν ήθελαν να ακούσουν τον λόγο της ΔΗΜΑΡ και αναγκαστήκαμε να έχουμε αυτή τη στάση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι η απόφαση του να στηρίξει τη συγκυβέρνηση μετά τις εκλογές του 2012 ήταν σωστή: «Ορθά στηρίξαμε την κυβέρνηση τον Ιούλιο του 2012. Το κάναμε για να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και για να μην πέσει η χώρα σε αλλεπάλληλες εκλογές».

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι: «Η ΕΡΤ ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Η παρουσία της ΔΗΜΑΡ στο πλαίσιο στήριξης μιας πολιτικής προϋποθέτει ότι έχεις από την άλλη πλευρά την εξασφαλισμένη δυνατότητα συνεννόησης. Το πλαίσιο αυτό δεν υπήρξε».

Ο κ. Κουβέλης υπογράμμισε ότι εάν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ακολουθούσε τη ΔΗΜΑΡ στο ζήτημα της ΕΡΤ, ο πρωθυπουργός θα υποχωρούσε. Απαντώντας, εξάλλου, σε ερώτηση για το αν αυτό ζημίωσε δημοσκοπικά τη ΔΗΜΑΡ, ο κ. Κουβέλης υποστήριξε ότι το κόμμα του κερδίζει «ολοένα και περισσότερο κατακτά την εμπιστοσύνη του ελληνικού λαού».