Φάκελος με «ύποπτες» πληρωμές από τη Γερμανία βρίσκεται στα χέρια της δικαιοσύνης.

Η υπόθεση των εξοπλιστικών αποκτά νέο ενδιαφέρον μετά την είδηση που δημοσιεύθηκε σε γερμανικές εφημερίδες για έφοδο στη Βρέμη, όπου είναι τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Atlas Elektrotechnik στον οποίο υπάγεται η εξοπλιστική εταιρεία Rheinmetall.

Αυτή την φορά η Εισαγγελία βάζει στο μικροσκόπιο τη σύμβαση «Ποσειδώνας 2», η οποία ��πογράφηκε το 2002, όταν ο Γιάννος Παπαντωνίου ήταν στην ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για την σύμβαση περί αναβάθμισης τριών ελληνικών υποβρυχίων τύπου 209, η οποία συγχωνεύτηκε με την σύμβαση «Αρχιμήδης», την αρχική συμφωνία των υποβρυχίων που είχε υπογράψει ο Α. Τσοχατζόπουλος το 2000.

Υπάλληλοι ��ης Δίωξης Φορολογικού Εγκλήματος της Γερμανίας λοιπόν εντόπισαν παράνομες πληρωμές μέσω των εταιρειών Krauss Maffei Wegmann και Rheinmetall.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν δύο πρόσωπα-κλειδιά που εμφανίζονται να δέχονται πληρωμές για τα εξοπλιστικά από τη γερμανική εταιρεία μέσω εταιρείας συμβούλων, η οποία λειτουργούσε όπως φαίνεται από το 1996.

Τις πρώτες πληρωμές πραγματοποιούσε η ελβετική εταιρεία εξοπλιστικών Οerlikon, η οποία πέρασε με εξαγορά στη γερμανική εταιρεία Rheinmetal και η οποία έγινε επίσης αντικείμενο έρευνας από τις ελβετικές Αρχές.