​«Έλα κι ας είναι μια στιγμή -και ύστερα πάλι φύγε - για να δω μια στιγμή - πως η ζωή σου στράφι πήγε….». Με αυτή την μαντινάδα ο πρώην γραμματέας εξοπλιστικών προγραμμάτων Άκης Σμπώκος ξεκίνησε την απολογία του, δίνοντας την αίσθηση στο ακροατήριο και τους δικαστές πως βρίσκονται σε Κρητική μάζωξη και όχι στο τριμελές Εφετείο Αθηνών ! Ο συγκατηγορούμενος του Άκη Τσοχατζόπουλου εξήγησε πως πρόκειται για ένα στιχάκι που του είπε η μάνα του όταν την είδε στον ύπνο του το��ς μήνες που βρίσκεται στη φυλακή!!!

Ο κ.Σμπώκος μίλησε για «αρνητική δημοσιότητα» και «επικοινωνιακό φορτίο» και πως οι πρώτες απολογίες στήθηκαν στο σπίτι του και μετά στους φίλους και τα καφενεία του χωριού του επισημαίνοντας ότι σε κάθε ανακριτική διαδικασία ήταν παρών.

«Με μοναδικό όπλο το θάρρος και την τόλμη πιστεύω ότι θα κερδίσω και αυτή τη μάχη» είπε και πρόσθεσε η «ζωή είναι καθαρή σαν το νερό», δίνοντας το στίγμα της υπερασπιστικής του γραμμής. Ο κατηγορούμενος φανερά συγκινημένος τόνισε πως η εμπλοκή του στην υπόθεση «διέλυσε τη ζωή» των δικών του ανθρώπων.

«Πώς μπορείς να δείξεις επιείκεια στον ίδιο σου τον εαυτό όταν έχεις διαλύσει τις ζωές των δικών σου ανθρώπων και δεν μπορείς να τις συναρμολογήσεις;» αναρωτήθηκε.

Φώτης Αρβανίτης: Δεν έχω καμία συμμετοχή, ζημιά είχα στην υπόθεση

Νωρίτερα απολογήθηκε ο επιχειρηματίας Φώτης Αρβανίτης, ο οποίος κατηγορείται γιατί εμπλέκεται σε αγορά ενός οικοπέδου στην Κυψέλη το οποίο κατέληξε στην Αρετή Τσοχατζόπουλου με χρήματα του πατέρα της, που κατά τις αρχές προέρχονταν από μίζες. Ο κ. Αρβανίτης γνώρισε τον πρώην Υπουργό στο χώρο του ΠΑΣΟΚ όπου και ο ίδιος εντάχθηκε τα χρόνια της μεταπολίτευσης και ο ίδιος μάλιστα είχε εκλεγεί τέσσερις φορές βουλευτής στο Νομό Φωκίδας.

«Όταν ο Τσοχατζόπουλος μου ζήτησε να προβώ στη συγκεκριμένη αγορά για να βοηθήσει την κόρη του δεν υπήρχε καμία υποψία για ανάμειξη του σε παράνομες δραστηριότητες. Το 2004 άρχισαν τα δημοσιεύματα κουμπώθηκα. Επικοινώνησα μαζί του και του είπα: «Άκη τι γίνεται;». Μου απάντησε ότι δεν είναι τίποτα, πολιτικοί του αντίπαλοι, είπε ο κύριος Αρβανίτης. Και πρόσθεσε πως «εκείνη την εποχή δεν φανταζόμουν ότι θα γίνω κατηγορούμενος. Δεν έχω καμία συμμετοχή στην υπόθεση ούτε όφελος. Ζημιά είχα, όφελος μηδέν»

ΦΩΤΟ: Προϊόν Photoshop