Αισιόδοξος για την πορεία της ελληνικής οικονομίας δήλωσε ο Γιάννης Στουρνάρας κατά τη διάρκειας της επεισοδιακής συζήτησης για τη σύμβαση παραχώρησης των κρατικών λαχείων στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, η οποία υπερψηφίστηκε κατά πλειοψηφία.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις στην οικονομία, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «έχουν θετικό πρόσημο και ελπίζω να συνεχίσουν έτσι», ενώ εξέφρασε αισιοδοξία για το ΑΕΠ: «Οι δημοσιονομικές εξελίξεις είναι σύμφωνα με τους στόχους αλλά και τα στοιχεία παραγωγής, κυρίως στον τουρισμό, μας δημιουργούν αισιοδοξία και αν συνεχίσουμε έτσι η πρόβλεψη για το εθνικό προϊόν φέτος θα κυμανθεί σε ένα εύρος καλύτερο από τις προβλέψεις».

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «ξεπούλημα» των κρατικών λαχείων.

Ειδικότερα, η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινα Χαραλαμπίδου μίλησε για «ξεπούλημα» και έκανε λόγο για «χαριστική παραχώρηση», ενώ τόνισε ότι παραβιάζεται κάθε έννοια συνταγματικότητας.

Κατά της σύμβασης τάχθηκαν και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ, ενώ η ΔΗΜΑΡ σημείωσε ότι η σύμβαση έχει θετικά σημεία αλλά επεσήμανε ότι «πρέπει να πείσουμε τ��ν ελληνική κοινωνία ότι η παραχώρηση είναι επωφελής».

Εν μέσω αντιδράσεων οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ αποχώρησαν από τη διαδικασία φωνάζοντας ότι δεν θέλουν να την νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους.