Επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης ενόψει της ΔΕΘ.

«Δεν μπορεί ο πρωθυπουργός να έρχεται σαν κλέφτης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επειδή φοβάται τις αντιδράσεις. Αυτό είναι προσβολή στο δικό μου το ήθος» τόνισε ο κ. Μπουτάρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

«Πέρυσι ήρθε, έβγαλε έναν λόγο και έφυγε» συμπλήρωσε ο κ. Μπουτάρης αναφερόμενος στην περσινή επίσκεψη του κυρίου Σαμαρά στη ΔΕΘ, τονίζοντας ότι η πόλη πρέπει να τον υποδεχθεί όπως αξίζει αλλά ο ίδιος πρέπει να δει πρώτα τους δημάρχους και μετά τους εκπροσώπους ��ων παραγωγικών φορέων.

Τέλος, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζήτησε να αποφευχθεί η ένταση και τα επεισόδια του παρελθόντος, ενώ απηύθυνε έκκληση σε όλα τα πολιτικά κόμματα να αποφύγουν τις πολιτικές αντιπαραθέσεις.

Παίρνοντας το λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο και υφυπουργός Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, «υπερασπίστηκε» τον πρωθυπουργό, λέγοντας με νόημα πως «οι φιέστες του παρελθόντος» τελείωσαν: «Οι “φιέστες" του παρελθόντος στα εγκαίνια της ΔΕΘ εγκαταλείφθηκαν. Στο πλαίσιο αυτό έχει περιοριστεί ο χρόνος της παρουσίας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της συμμετοχής υπουργών στην αποστολή της κυβέρνησης».

Ο ίδιος, ξεκαθάρισε πως όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί είναι ευπρόσδεκτο�� στη Θεσσαλονίκη και πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση θα συνεργαστεί μαζί τους.