​Τη διαβεβαίωση ότι δεν κινδυνεύει καμία θέση εκπαιδευτικού έδωσε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα με το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ.

«Αυτή ήταν, άλλωστε, και η απόφαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 23η Ιουλίου», πρόσθεσε ο κ. Αρβανιτόπουλος.

Ο υπουργός τόνισε εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς πως ο ίδιος μέριμνα για την ομαλή λειτουργία του εκπαιδευτικού συστήματος, με τα σχολεία και τα πανεπιστήμια ανοικτά και τους εκπαιδευτικούς και τους καθηγητές στη θέση τους, ώστε η ελληνική οικογένεια να μην έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία.

Παράλληλα, πρόσθεσε, η διαδικασία των μετατάξεων, με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες, εξελίσσεται ομαλά και στο σημείο αυτό διαβεβαίωσε πως θα ληφθούν υπ’ όψιν και οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών.

Για όσους έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, είπε πως έχει ληφθεί μέριμνα, ώστε «αυτοί που έχουν να κάνουν με επαγγέλματα υγείας -περίπου το 60%- να απορροφηθούν από Οργανισμούς του υπουργείου Υγείας», ενώ καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια, έτσι ώστε και οι υπόλοιποι να απορροφηθούν από άλλους Οργανισμούς του Δημοσίου, ή και υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας που σχετίζονται με την κατάρτιση.