Θυμάστε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στις ΗΠΑ πριν από 2 εβδομάδες που ο Σκοπιανός δημοσιογράφος Τσβέτιν Τσιλιμάνοβ είχε πάρει αποστομωτική απάντηση από τον υπουργό Εξωτερικών σε προκλητική ερώτησή του;
Ο προκλητικός Σκοπιανός δημοσιογράφος δεν έβαλε μυαλό και θέλησε να επαναλάβει το εγχείρημα, αυτή τη φορά κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ. Και μάλιστα, εις διπλούν με αποτέλεσμα να φάει… διπλή πόρτα από τον κ. Σαμαρά!
Η πρώτη απόπειρα ήταν όταν προσπάθησε να πλησιάσει το αυτοκίνητο του πρωθυπουργού όταν έφθασε στο ξενοδοχείο του στην Ουάσινγκτον. Αφού ο σωματοφύλακας του κ. Σαμαρά του απαγόρευσε να τον πλησιάσει, ο Σκοπιανός δημοσιογράφος φώναξε από απόσταση: «Ζήτημα Ονομασίας της “Μακεδονίας”: Γιατί αρνείστε να συναντήσετε τον “Μακεδόνα” πρωθυπουργό;». Φυσικά δεν πήρε όχι απάντηση αλλά ούτε... βλέμμα!
Αφού έληξε άδοξα η πρώτη απόπειρα, ο προκλητικός Σκοπιανός δημοσιογράφος είπε να δοκιμάσει άλλη μία φορά. Αυτή τη φορά κατάφερε να πλησιάσει περισσότερο τον πρωθυπουργό. Ήταν λίγο μετά τη συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, όταν ο πρωθυπουργός δήλωσε «πάρα πολύ ευχαριστημένος» από τις επαφές του στις ΗΠΑ. Ο Τσιλιμάνοβ, βρισκόταν στο σημείο και του απηύθυνε την ίδια ερώτηση: «Ζήτημα Ονομασίας της “Μακεδονίας”: Γιατί αρνείστε να συναντήσετε τον “Μακεδόνα” πρωθυπουργό;». Ο πρωθυπουργός τον κοίταξε και απλά… αδιαφόρησε στην προβοκάτσια!

Επειδή δεν τον βλέπουμε να βάζει μυαλό, μάλλον θα ετοιμάζεται και για τρίτη προβοκάτσια και τρίτο «άκυρο» τον Σεπτέμβριο που θα μεταβεί εκ νέου ο Αντώνης Σαμαράς στις ΗΠΑ…