​Στίγμα προθέσεων για την άμεση επιτάχυνση απονομής δικαιοσύνης, το σπάσιμο δηλαδή των αγκυλώσεων που κρατούν εγκλωβισμένες στα γρανάζια της γραφειοκρατίας επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα, έδωσε το πρωί ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαρ. Αθανασίου.

Στο περιθώριο της εθιμοτυπικής επίσκεψης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, της νέας ηγεσίας της Δικαιοσύνης, ο κ.Αθανασίου ξεκαθάρισε πως «η επιτάχυνση της δικαιοσύνης είναι ο πρώτος στόχος, αφού έτσι θα συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της χώρας και θα ενθαρρύνουμε τις επενδύσεις»

Άλλωστε η αργή απονομή δικαίου από τη μια «μπλοκάρει» τις επενδύσεις στα δικαστήρια, όπως δείχνουν ξεκάθαρα οι αριθμοί αλλά και η δικαστηριακή ιστορία, και από την άλλη φέρνει καταδίκες από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων.

Η ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ

Τον Υπουργό επισκέφθηκαν ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Σωτήρης Ρίζος, ο Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Μιχαήλ Θεοχαρίδης και η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Σε δηλώσεις του ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίηση και τη χαρά του διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε, «επελέγησαν μεταξύ αρίστων οι άριστοι με κριτήριο την επετηρίδα, το ήθος και την επιστημονική κατάρτιση», ενώ προανήγγειλε την επίσκεψη της νέας ηγεσίας και του ιδίου στον Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά μόλις επιστρέψει από το εξωτερικό.

«Όλοι θα αγωνιστούμε για την αναβάθμιση της Δικαιοσύνης της χώρας μας και για την ταχύτερη και την αποτελεσματικότερη απονομή της, κάτι που αποτελεί απαίτηση του ελληνικού λαού. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύουμε ότι θα βοηθήσουμε την ανάπτυξη της χώρας μας και τις επενδύσεις», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός.

Βίντεο ΑΝΤ1α