Δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ σε σχόλιο του Γραφείου Τύπου του σχετικά με τις δηλώσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Κ. Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας κ. Αδ. Γεωργιάδη για τις απολύσεις στο Δημόσιο, ότι «θα σταθεί εμπόδιο στις οριζόντιες απολύσεις και τις τυφλές διώξεις».

Συγκεκριμένα στο σχόλιό του αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο νέος γύρος της αποδόμησης της Δημόσιας Διοίκησης περιλαμβάνει κλείσιμο νοσοκομείων και σχολείων, κατάργηση οργανισμών, απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, υλοποιώντας τη σκληρή μνημονιακή ιδεολογία για ένα κράτος μικρό και αδύναμο, χωρίς πόρους για κοινωνική πολιτική.

Κι όλα αυτά, παρότι με σημερινά στοιχεία του ΥΠΕΣΔΔΑ, η ελληνική δημόσια διοίκηση είναι η μικρότερη σε όγκο στην Ευρώπη και οι έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι κάθε ειδικότητας και κλάδου, είναι οι λιγότεροι στην Ευρωζώνη των 17 και στην ΕΕ των 27.

Το έγκλημα της ιδιωτικοποίησης του κράτους πρέπει να σταματήσει άμεσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα προστατεύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους και θα σταθεί εμπόδιο στις οριζόντιες απολύσεις και τις τυφλές διώξεις δημοσίων υπαλλήλων».