Με πολύ θερμά λόγια αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έχει καταβάλλει η Ελλάδα ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας κ. Βεστερβέλε κατά τη σημερινή του συνάντηση στην Αθήνα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών κ. Βενιζέλο.

«Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι εμείς οι Γερμανοί βρισκόμαστε στο πλευρό της Ελλάδος και το γεγονός ότι ήρθα στην Ελλάδα αμέσως μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης αποτελεί δείγμα αλληλεγγύης και ενθάρρυνσης. Θέλουμε να σας ενθαρρύνουμε ούτως ώστε να συνεχίσετε σε αυτό τον δρόμο της νέας εκκίνησης και να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας, γιατί γνωρίζουμε τις θυσίες που έχει κάνει ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε από την πλευρά του: «Ο κ. Βεστερβέλε εκφράσθηκε με πολύ θερμό, με ιδιαίτερα παραγωγικό τρόπο, αναφερόμενος στις θυσίες και στις προσπάθειες του ελληνικού λαού. Γιατί η διεθνής κοινότητα αντιλαμβάνεται ότι εδώ συντελείται τα τρία τελευταία χρόνια κάτι εξαιρετικά δύσκολο.

Ανασυγκροτούμε την ελληνική οικονομία, ανασυγκροτούμε το κράτος, ανακτούμε τη θεσμική μας ισοτιμία μέσα στην Ευρώπη και μέσα στη ζώνη του Ευρώ. Ο ελληνικός λαός έχει αναλάβει τις θυσίες αυτές γιατί στην πραγματικά θέλει να θωρακίσει την εθνική μας κυριαρχία και την εθνική μας ανεξαρτησία. Δεν θέλει η Ελλάδα να είναι εξαρτημένη ούτε από τις ανώνυμες αγορές, ούτε από την αναγκαία βοήθεια των ευρωπαίων εταίρων μας».