Κάθε κατεργάρη στον πάγκο του αναμένεται να βάλει το πόρισμα των 5 ελεγκτικών εταιρειών για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, το οποίο παραδόθηκε σήμερα στον γενικό διευθυντή του κόμματος, Νίκο Σαλαγιάννη.

Στο ΠΑΣΟΚ κρατούν κλειστό τον φάκελο και το πόρισμα παραμένε�� επτασφράγιστο μυστικό. Άπαντες, ωστόσο, αντιλαμβάνονται την βαρύνουσα σημασία της υπόθεσης καθώς θεωρείται βέβαιο ότι η δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα οικονομικά ενός υπερχρεωμένου ΠΑΣΟΚ θα δημιουργήσει καταιγιστικές εξελίξεις.

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι οι πλευρές Βενιζέλου και Παπανδρέου βρίσκονται στα άκρα με τον νυν αρχηγό του ΠΑΣΟΚ να κατηγορεί τον προκάτοχο του για σπατάλες που έφεραν το ΠΑΣΟΚ ένα βήμα πριν τον γκρεμό. Κι αν η κόντρα αυτή τη στιγμή είναι σε φάση «λανθάνουσας» κατάστασης, το μόνο σίγουρο είναι πως είναι έτοιμη να σκάσει ανά πάσα στιγμή.

Η εντολή Βενιζέλου, πάντως, είναι σαφής. Κανείς να μην ασχοληθεί και να μην υπάρξει ουδεμία διαρροή για το θέμα μέχρι να ενημερωθεί το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για την Ιπποκράτους έχει η προγραμματική συμφωνία με τη ΝΔ. Και μετά ακολουθούν και τα υπόλοιπα, δηλαδή οι εξελίξεις για το πόρισμα των οικονομικών του ΠΑΣΟΚ.