Στην αντεπίθεση προσπάθησε να περάσει ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Βύρων Πολύδωρας, σχετικά με τον θόρυβο που προκάλεσαν όσα δήλωσε στον Real Fm για συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή, τα οποία έφεραν την αντίδραση του κόμματός του και το «άδειασμα» από τη «γαλάζια»εκπρόσωπο Τύπου κ. Ασημακοπούλου.

Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με την τηλεοπτική εκπομπή του κ. Ν. Ευαγγελάτου ο κ. Πολύδωρας ισχυρίσθηκε για τα όσα δήλωσε η κ. Ασημακοπούλου: «Δεν τη γνωρίζω την κυρία… Δεν ξέρω την ανακοίνωση και δεν ξέρω το κατηγορητήριο»!

Ο πρώην υπουργός ισχυρίσθηκε ότι «όποιος βρει σε αυτά που είπα τη λέξη συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή κερδίζει… χρυσούν ωρολόγιον» ενώ δεν δίστασε να πει ότι σε αυτή την εναντίον του "πλεκτάνη" συμμετείχε και ο παρουσιαστής της εκπομπής Ν. Ευαγγελάτος !

Επέμεινε επίσης ότι ο μεγάλος κίνδυνος είναι η τρόικα, αν και παραδέχθηκε « Δεν μπορώ να τους διώξω, αλλά ��έλω να διαπραγματευτώ, αν τους διώξω θα μου κόψουν και τα φάρμακα». Δεν απέφυγε τις αιχμές όμως για τα όσα έλεγε ο κ. Σαμαράς για αναδιαπραγμάτευση, ενώ έθεσε και ζήτημα βιωσιμότητας του χρέους.

«Πριν 3 μήνες έλεγε το ΔΝΤ ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος… Αν τα οικονομικά μου δεν είναι τόσο στέρεα, δανείζομαι τη γνώμη των οικονομολόγων ότι δεν είναι βιώσιμο το χρέος» ανέφερε.

Με αφορμή τη δήλωση Πολύδωρα στον Real Fm, o ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε νέα επίθεση στη ΝΔ: "Μία ημέρα μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά στο συνέδριο της ΝΔ ο κ. Πολύδωρας ανέλαβε το έργο της αποσαφήνισης του περιεχομένου της. Φαίνεται πως από τη σημερινή Νέα Δημοκρατία η «Νέα Ελλάδα» θα χτιστεί χέρι χέρι με το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Τελικώς ο κ. Πολύδωρας είναι εκτός γραμμής ή η επίσημη ρητορική και πολιτική της Νέας Δημοκρατίας ευλόγως οδηγεί σε τέτοιου είδους συμπεράσματα;".

Η Χρυσή Αυγή απέρριψε πάντως κατηγορηματικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της:

"Σε συνέχεια των σεναρίων επιστημονικής φαντασίας, όπως αυτά εκφράστηκαν σήμερα με τις δηλώσεις Πολύδωρα, για δήθεν ενδεχόμενο συνεργασίας ΝΔ με την Χρυσή Αυγή επαναλαμβάνουμε την ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευτη θέση μας:

1ον) Η Χρυσή Αυγή φτύνει όλους τους διεφθαρμένους πολιτικάντηδες και δεν ξεχνά τις προδοσίες της ΝΔ που οδήγησαν την χώρα στην καταστροφή. Από το "η Κύπρος κείται μακράν" του γέρου Καραμανλή μέχρι το μνημόνιο και την εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας του Σαμαρά. Η μόνη σχέση που μπορεί να έχουμε με αυτούς τους ολετήρες του Ελληνισμού είναι ο μέχρις εσχάτων αγώνας για την έξωσή τους από την πολιτική ζωή της χώρας. Δεν είναι τυχαίο που όλους τους τελευταίους μήνες ο ίδιος ο Σαμαράς έχει κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο στην Χρυσή Αυγή, υποστηριζόμενος από ανθελληνικά κέντρα εξουσίας.

2ον) Ας τολμήσουν να κάνουν εκλογές και τότε θα δούμε πόσος χρόνος ζωής απομένει στα πολιτικά πτώματα της μεταπολίτευσης και τις παραφυάδες τους...

3ον) Η αλήθεια είναι μία και την έχουμε πει εδώ και μήνες: η νέα συγκυβέρνηση του Μνημονίου που έρχεται είναι αυτή μεταξύ ΝΔ και Σύριζα. Έχει τις ευχές του υπερατλαντικού αφέντη και φυσικά θα χρησιμοποιήσει ως... επιχείρημα τον φόβο για την τεράστια άνοδο της Χρυσής Αυγής".